HÜDA PAR'dan Anayasa açıklaması

14 Mayıs seçimlerine AK Parti listelerinden meclise giren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçim öncesi tartışmalara neden olan 'Anayasa' çıkışıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.
Onur Çetinkaya
|
08 Haziran 2023, Perşembe - 17:11
HÜDA PAR'dan  Anayasa açıklaması

Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçimlerinde destekleme kararı alan  HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AK Parti listelerinden meclise girdi.

Seçim öncesi 'Anayasa' ile söylemleriyle eleştirilen ve tartışmalara neden olan Yapıcıoğlu, katıldığı programda yaptığını konuşma ve düşüncelerini dile getirdi.

"İlk 4 madde değiştirilemez"

Herkesin kendine göre kırmızı çizgilerinin bulunduğuna dile getiren Yapıcıoğlu, "Herkesin kırmızı çizgileri cebinde dursun. Masanın üzerine konursa bir araya gelip anayasa yapamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Tartışma yaratan  Anayasanın ilk 4 madde çıkışına değinen   HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şu anda biz bu maddeleri değiştirelim falan demiyoruz. Hiç öyle bir beyanımız yok açıklamasını yaptı.

Sözlerine devam eden Yapıcıoğlu, Diyoruz ki şu veya bu madde değiştirilemez diye bir şey koyduğunuzda kıyamete kadar bu böyle devam edecek. Hiç kimse değiştiremez. Bunu bizim çocuklarımız, torunlarımız, onların da torunları değiştiremezler. Bu doğru bir şey değil. Biz buradan, işin felsefesinden yola çıkarak diyoruz ki ‘Anayasayı yapanlar gelecek nesillerin iradesine ipotek koymasınlar. " açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085347/huda-pardan-anayasa-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.