Devam eden Cenin saldırısı: 9 ölü 80 yaralı

İsrail güçlerinin işgal altında tutulan Batı Şeria'nın Cenin kentindeki mülteci kampına başlattığı hava ve kara saldırı ve baskınlarında 9 Filistinli öldü, 80 Filistinli yaraladı. Saldırılar devam ediyor.
Mevlüt Peker
|
03 Temmuz 2023, Pazartesi - 21:43
Devam eden Cenin saldırısı: 9 ölü 80 yaralı

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da Cenin kentine düzenledikleri hava saldırısı ve baskın sonucunda 8'i Cenin'de olmak üzere toplam 9 kişiyi öldürdü ve 80 kişiyi yaraladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, İsrail'in sabah saatlerinde Cenin'e gerçekleştirdiği saldırıda yaralıların sayısı 80'e yükseldi.

Bakanlık, İsrail ordusunun sağlık ekiplerinin yaralılara ulaşmasını engellediğini belirterek, Cenin kenti çevresindeki Nablus, Kalkilya ve diğer sağlık merkezlerindeki tıbbi personelin yaralılara müdahale etmek için hazır beklediğini bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, uluslararası toplumu, İsrail'in saldırılarını durdurması, İsrail güçlerinin sağlık merkezlerine ve ekiplerine saldırmalarını engellemesi ve ambulansların kente ulaşmasını sağlamak için "acil bir şekilde harekete geçmeye" çağırdı.

Filistin Kızılayı da yaptığı yazılı açıklamada, ekiplerinin Cenin'deki durumu izlediğini ve sağlık ekiplerinin İsrail ordusu tarafından engellendiğini belirtti.

Öte yandan İsrail askerleri, Cenin Mülteci Kampı çevresinde ilerlemelerini sürdürdü. Saldırıların devam ettiği bölgede, İsrail ordusuna ait buldozerlerin Cenin Mülteci Kampı'ndaki yolları kazdığı ve kentteki altyapıya büyük zarar verdiği gözlendi. Çatışma ve patlama seslerinin geldiği ve siyah dumanların yükseldiği belirtildi.

Filistin Devlet Televizyonu, İsrail ordusunun Cenin Mülteci Kampı'nın güneyindeki El-Ensar Camisi'ni kuşattığını ve içeridekilerden teslim olmalarını istediğini bildirdi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları da yazılı bir açıklama yaparak, "Filistinli savaşçıların" Ensar Camisi çevresine bir tuzak kurduklarını ve İsrail askerlerine ateş açtıklarını belirtti.

Cenin Belediyesi ise İsrail ordusunun altyapıya verdiği zarar nedeniyle Cenin Mülteci Kampı'na elektrik ve su sağlanamadığını duyurdu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088456/devam-eden-cenin-saldirisi-9-olu-80-yarali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.