Çavuşoğlu'nun yeni görevi belli oldu

Dışişleri Bakanı olarak 8 yıl çalıştıktan sonra görevi sona eren AK Parti Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'na yeni bir görev verildi. Çavuşoğlu, NATO PA Türk Delegasyonu Başkanlığına seçildi.
Onur Çetinkaya
|
12 Temmuz 2023, Çarşamba - 09:08
Çavuşoğlu'nun yeni görevi belli oldu

14 Mayıs seçimlerinde AK Parti Milletvekili seçilen  Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kabineye alınmadı.

8 yıl yürüttüğü Dışişleri Bakanı görevini MİT Başkanı Hakan Fidan'a devreden Çavuşoğlu, yeni göreve getirildi.

NATO Parlamenter Asamblesi  Türk Delegasyonu 11 Temmuz 2023 Salı günü, 28. Yasama Dönemi Birinci Devresi için başkanlık seçimi gündemiyle toplandı. Yaşça en kıdemli üye İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’nin Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda delegasyona üye 18 milletvekilinden 15’i hazır bulundu. AK Parti ve MHP’li üyelerin önergesiyle Başkanlığa aday gösterilen Antalya Milletvekili Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, komisyon üye tamsayısının salt çoğunluğunun oyunu alarak NATO PA Türk Delegasyonu Başkanlığına seçildi.

NATO PA nedir? 

NATO PA, NATO üyesi ülkelerin parlamenterlerinden oluşan, genel olarak NATO'nun ele aldığı siyaset, güvenlik, ekonomi ve savunma konularında milletvekillerinin görüşlerini sunduğu ve bu konularda raporlar yazılarak, kararların oluşturulduğu Uluslararası Meclis'tir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089655/cavusoglunun-yeni-gorevi-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.