Murat Köse'den Mansur Yavaş'ın görevden aldığı Servet Avcı için "Bir açıklama yapması lazım" çıkışı

Mamak Belediye Başkanı ve Ak Parti ABB Grupbaşkanvekili Murat Köse, ülkücü kimliğiyle tanınan danışmanı Servet Avcı’nın kaleme aldığı yazıdan 2 gün sonra görevden alındığına işaret ederek “Sayın Servet Avcı’nın açıklama yapması lazım. Buyursun bir yazı da onlara yazsın” dedi. Köse, "mevcut iktidarı paylaşma noktasında çok kavga ettiler birbirleriyle" değerlendirmesinde bulundu
Ersin Küçükbarak
|
06 Ekim 2023, Cuma - 22:23
Murat Köse'den Mansur Yavaş'ın görevden aldığı Servet Avcı için "Bir açıklama yapması lazım" çıkışı

Mamak Belediye Başkanı ve Ak Parti ABB Grupbaşkanvekili Murat Köse, Ankara Masası Gündem Özel Programında gazeteci Fatih Atik’in konuğu oldu.

Mansur Yavaş’ın ülkücü kimliğiyle tanınan danışmanı Servet Avcı’yı görevden almasına ilişkin olarak değerlendirmesinin sorulması üzerine, geçmişte “Mansur Yavaş Kabilesi” şeklindeki nitelemesinden dolayı o isimlerle mahkemelik olduğunu belirtti.

Servet Avcı’nın 2 gün önce bir yazı kaleme aldığına işaret eden Köse, görevden alma kararının zamanlamasına dikkati çekti.

Köse şunları söyledi:

“Servet Avcı’nın açıklama yapması lazım”

“Benim dediğimi ispatlamış oldu. Sayın Servet Avcı’nın açıklama yapması lazım. Buyursun bir yazı da onlara yazsın. Ama önceki yazdığı yazıyı biliyoruz biz. Birkaç gün önce de bir yazısı var kendisinin. O yazı üzerine istifa ettirildiği daha doğrusu görevden alındığı söyleniyor.”

“Beytülmal’e halel getirdiler”

“ Zaten şöyle 4,5 yıl geçti. Bunlar bir anlamda kayıkçı kavgalarını kendi aralarında mevcut rantı, mevcut iktidarı paylaşma noktasında çok kavga ettiler birbirleriyle ve gerçekten de yarın bir gün çok daha fazla ortaya çıkacak Beytülmal’e halel getirdiler.”

Ne olmuştu?

Kamuoyunda ülkücü ve milliyetçi kimliğiyle öne çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ülkücü camiada önemli görevler yapmış danışmanı Servet Avcı'yı görevden almıştı.

 Yavaş'ın görevden alma kararının, Servet Avcı'nın, CHP'yi eleştirdiği, İYİ Parti'yi savunduğu yazısının hemen ardından gelmesi manidar olarak yorumlanmıştı.

Servet Avcı Yeniçağ Gazetesi'ndeki köşesinde, "İYİ Parti, neden kendini anlatmak yerine, bütün enerjisini HDP'yle beraber olmadığını anlatmakla harcasın? Başka günahların keçisi neden İYİ Parti olsun ve hep bedel ödesin?" ifadelerini kullanmıştı.

Servet Avcı daha önce de ‘Serpico’ başlığıyla kaleme aldığı yazıda da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk imasında bulunmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103730/murat-koseden-mansur-yavasin-gorevden-aldigi-servet-avci-icin-bir-aciklama-yapmasi-lazim-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.