Lübnan-İsrail, Suriye-İsrail sınırlarında saldırılar

Lübnan-İsrail sınırında karşılıklı saldırılar yeniden başlarken, Suriye-İsrail sınırında da karşılıklı top atışları yapılıyor.
Mevlüt Peker
|
10 Ekim 2023, Salı - 23:32
Lübnan-İsrail, Suriye-İsrail sınırlarında saldırılar

Lübnan'ın güney bölgelerinden İsrail'e yönelik roket saldırıları gerçekleştirildiği, buna İsrail'in topçu atışlarıyla yanıt verdiği aktarıldı.

İsrail askeri yetkilileri, Lübnan'ın güney kesimlerinden İsrail yönüne yaklaşık 15 roketin ateşlendiğini duyurdu. Bu roketlerden dördü hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirilirken, geriye kalan 10 roketin boş arazilere isabet ettiği belirtildi.

İsrail askeri birimleri, Lübnan'dan gelen roket saldırılarına topçu atışlarıyla mukabelede bulunduklarını ifade etti. Ayrıca, İsrail ordusunun Hizbullah'a ait iki gözetleme noktasına tank atışı gerçekleştirdiği, Hizbullah'ın da İsrail'e ait bir taşıtı anti-tank füzesiyle vurduğu ve bu saldırının ardından Hizbullah'ın bir başka gözetleme kulesine hava saldırısı düzenlendiği bilgisi paylaşıldı.

Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA, İsrail'in fosfor içerikli füzelerle saldırıda bulunduğunu bildirdi.

8 Ekim tarihinden itibaren İsrail-Lübnan sınırında tansiyon yükselirken, Suriye-İsrail sınırında da benzer olaylar yaşandığı belirtildi.

İsrail ordusunun açıklamasına göre, Suriye'den İsrail yönüne çok sayıda top mermisi atıldı. Bu mermilerden bazıları İsrail topraklarına düşerken, İsrail'in de bu saldırılara topçu ve havan atışlarıyla karşılık verdiği aktarıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104344/lubnan-israil-suriye-israil-sinirlarinda-saldirilar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.