SWAT, K-9’a silah doğrultan zanlıyı öldürdü

ABD’de SWAT görevlileri, K-9'un kafasına silah doğrultan zanlıyı kurşun yağmuruna tuttu.
Mevlüt Peker
|
17 Ekim 2023, Salı - 18:58
SWAT, K-9’a silah doğrultan zanlıyı öldürdü

Suçlular karşısında hukukun ve eyalet yönetiminin koruması altında görev yapan Amerikan polisinin uygulamaları ve ilgili kanunlar hem ülke içinde hem de dünyada tartışılmaya devam ediyor.

Kanunların verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanan ve suçlulara müdahale konusunda sıkça gündeme gelen görüntülerle eleştirilerin hedefi olan Amerikan polisinden bir suçlu kovalamacası görüntüsü daha geldi.

Bu kez görüntünün aktörleri, Amerikan eyaletlerinde halkın güvenliği için teşkilatlanan ve seçkin polis taktik birimlerinin başında gelen SWAT (Special Weapons And Tactics / Özel Silahlar ve Taktikler Birimi) ekipleri.

SWAT ekipleri bir süredir takip ettikleri ve silahlı olduğunu değerlendirdikleri zanlının, kimsenin zarar görmeyeceği uygun alana geçmesini bekliyor. Zanlının kalabalıktan uzak bir noktaya geldiğinde operasyon için düğmeye basan SWAT ekibi, silahlı kişiye karşı K-9 polis köpeğini bırakıyor.

K-9’un saldırarak yere düşürdüğü zanlı ise yanında taşıdığı tabancayı çıkarıp K-9’un kafasına doğrultuyor. SWAT ekibi ise, polis memuru olan K-9’a karşı tehdidi bertaraf etmek için zanlıyı kurşun yağmuruna tutarak etkisiz hale getiriyor.

Sosyal medyada yayılan bu görüntüler de yine takipçileri ikiye böldü. Kimi takipçiler Amerikan polisinin suçlulara müdahalesinin acımasızca olduğunu savunurken, kimi takipçiler de Amerikan polisinin yetkilerini doğru yönde kullandığını belirttiler.

Bir sosyal medya kullanıcısı ise “Amerikan polisinin, köpeğini bile suçlulara öldürtmediği” yorumuna yaparak, Türk polis memurlarının yetki sorununa vurgu yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105427/swat-k-9a-silah-dogrultan-zanliyi-oldurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.