CHP, “emeklilere 5.000 TL” iptali için AYM’de

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi), “çalışmayan emeklilere 5.000 TL ödenmesi” ile ilgili düzenlemenin iptal edilmesi için AYM (Anayasa Mahkemesi)'ye başvurdu.
Mevlüt Peker
|
10 Kasım 2023, Cuma - 18:38
CHP, “emeklilere 5.000 TL” iptali için AYM’de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), emeklilere yapılacak 5 bin liralık ödemenin çalışan emeklilere yapılmaması nedeniyle Anayasa Mahkemesine (AYM) başvuruda bulundu. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, bu konuda bir basın açıklaması yaptı.

7464 Sayılı Kanunun iptali için harekete geçildi

Günaydın, Ahlatlıbel Parkı'nda düzenlediği basın toplantısında, 7464 sayılı Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, emeklilere yapılacak 5 bin liralık ödemeden çalışan emeklilerin yararlanamayacağını belirtti.

Emeklilerin durumu ve insan hakları vurgusu

Bütçe yetersizliği nedeniyle emeklilere ödeme yapılamadığı iddialarını hatırlatan Günaydın, emeklilerin açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilmesinin zulüm olduğunu ifade etti. Ayrıca, çalışan emeklilere ödeme yapılmamasının insan haklarına aykırı olduğunu savundu.

CHP'nin muhalefeti ve Anayasa Mahkemesi süreci

Günaydın, CHP olarak söz konusu yasanın TBMM'den geçerken her türlü muhalefeti yaptıklarını belirtti. Parti, 7464 sayılı kanundaki ilgili düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu.

İptal dilekçesi sunuldu

Basın açıklamasının ardından Gökhan Günaydın, Anayasa Mahkemesine iptal dilekçesini sundu. Bu başvuru, çalışan emeklilerin haklarına yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2109431/chp-emeklilere-5000-tl-iptali-icin-aymde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.