Kyle Kuzma kimdir?

NBA Washington Wizards'ında forma giyen Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu olan Kyle Kuzma kimdir?
Canan Salman
|
27 Kasım 2023, Pazartesi - 10:49
Kyle Kuzma kimdir?

Washington Wizards'un Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu Kyle Alexander Kuzma, 24 Temmuz 1995 tarihinde doğmuş ve Ulusal Basketbol Birliği (NBA)'nın Washington Wizards takımında kariyerine devam etmektedir. Kuzma, kolej basketbolunu Utah Utes takımında oynayarak geçirmiş ve 2016-17 sezonunda junior olarak Pac-12 konferansında birinci takıma seçilmiştir.

2017 NBA Draftı'nda 27. sıradan seçilen Kuzma, Los Angeles Lakers ile başladığı NBA kariyerinde 2018'de NBA All-Rookie First Team'e seçilmiş ve 2020'de Lakers ile NBA şampiyonluğu yaşamıştır. 2021'de Washington Wizards'a takaslanmıştır.

Erken Yaşam ve Lise Kariyeri

Flint, Michigan bölgesinde büyüyen Kuzma, yüksek okul shot put şampiyonu olan ve kolejde atletizm bursu kazanan Karri Kuzma'nın oğludur. Andre adında bir erkek kardeşi ve Briana adında bir kız kardeşi vardır. Kuzma, babasını sadece bir kere bebekken görmüş, ancak kardeşlerinin babası Larry Smith'i bir baba figürü olarak görmüştür. Kuzma'nın basketbol aşkı, annesi ve Smith'in oturma odasına oyuncak bir basketbol potası koyduğu iki yaşındayken başlamıştır.

Flint'i "gerçekten şiddetli bir yer" olarak tanımlayan Kuzma, basketbolu kendi "güvenli limanı" olarak görmüştür. Kuzma, Swartz Creek Community Schools'a devam etmiş ve daha sonra Michigan'daki Bentley High School'a transfer olmuştur. Junior sezonunda 17.9 sayı, 14.4 ribaunt, 3.8 asist ve 3.4 blok ortalamalarıyla oynayan Kuzma, lise kariyerine damgasını vurmuştur.

Üniversite öncesi döneminde, Kuzma'nın yetenekleri Philadelphia'daki Rise Academy'nin baş antrenörü Vin Sparacio tarafından fark edilmiş ve buraya transfer olmuştur. Lise son sınıfta Rise Academy'de oynayan Kuzma, 22 sayı ve yedi ribaunt ortalamasıyla dikkat çekmiştir. Üniversite seçenekleri arasında Connecticut, Iowa State, Tennessee ve Missouri gibi okullar bulunan Kuzma, sonunda Utah Üniversitesi'ni tercih etmiştir.

Üniversite Kariyeri

Kuzma, 2013 yılında Utah Üniversitesi'ne kaydoldu. Çaylak yılında geç kayıt yaptığı için bir sezon boyunca forma giyemedi. İkinci yılında Utes için başlangıç oyuncusu oldu ve maç başına 10.8 sayı ortalamasıyla performans sergiledi. Junior sezonunda (2016-17), maç başına 16.4 sayı, 9.3 ribaunt ve 2.4 asist ortalamalarıyla oynayarak, Pac-12 konferansında birinci takım onuruna layık görüldü. Sezon sonunda Kuzma, üniversite basketbolu eligibilitesinin son yılından feragat ederek 2017 NBA Draftı'na girmeye karar verdi. Kuzma, Utah Üniversitesi'nden sosyoloji diploması ile mezun oldu.

Profesyonel Kariyer

2017 NBA Draftı'nda Brooklyn Nets tarafından 27. sıradan seçilen Kuzma, draft günü yapılan bir takas sonucunda Los Angeles Lakers'a transfer oldu. Lakers ile olan kariyerine başladığı yaz ligi (summer league) performansıyla dikkat çeken Kuzma, takımını sayı lideri olarak taşıdı ve o sezonun Yaz Ligi Şampiyonası Finalleri'nde Portland Trail Blazers'a karşı çift haneli sayılarla oynayarak MVP seçildi.

Profesyonel kariyerinin ilk sezonunda Kuzma, bir başka çaylak olan Lonzo Ball ile birlikte Lakers'ı çeyrek yüzyıl sonra ilk defa play-off'lara taşıyan takımın önemli bir parçası oldu. Kuzma'nın kariyerindeki ilk double-double'ı, 3 Kasım 2017'de Brooklyn Nets karşısında 21 sayı ve 13 ribauntla geldi. Batı Konferansı'nda Ekim/Kasım aylarındaki en iyi çaylak olarak seçilen Kuzma, sezonun ilk 20 maçında 330'dan fazla sayı, 120'den fazla ribaunt ve 30'dan fazla üçlük atan ilk çaylak oyuncu oldu. Kuzma aynı zamanda sezonun ilk ayında bu ödülü kazanan altıncı çaylak oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2111804/kyle-kuzma-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.