Hasan Bitmez kimdir?

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında kürsüde konuşma yaparken fenalaşıp baygınlık geçirdi. Olayın ardından gündem olan Bitmez'in sağlık durumu ve hayatı merak konusu oldu. Peki, Hasan Bitmez kimdir? Hasan Bitmez kaç yaşında? Hasan Bitmez nereli? Hasan Bitmez'in sağlık durumu nasıl? İşte merak edilen detaylar...
Büşra Bayrak
|
14 Aralık 2023, Perşembe - 12:50
Hasan Bitmez kimdir?

TBMM'de 12 Aralık 2023 günü bütçe görüşmeleri sırasında kürsüde konuşma yapan Saadet Partili Milletvekili Hasan Bitmez'in bir anda fenalaşarak yere yığılmasının ardından sağlık durumu ve hayatı hakkında vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. 

Bitmez hakkında merak edilenleri sizler için derledik... 


Hasan Bitmez kaç yaşında? 

Giresun'un Alucra ilçesinde 1969 yılında dünyaya gelen Hasan Bitmez, eğitim hayatına İstanbul'da başlamış ve Gebze İmam-Hatip Lisesi'ni başarıyla tamamlamıştır. 

Eğitimine El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi'nde devam eden Bitmez, bu süreçte dini eğitim alarak bilgi birikimini artırmıştır.

Hasan Bitmez'in kariyeri

Siyasi kariyerine Milli Gençlik Vakfı'nda çeşitli görevler üstlenerek başlayan Hasan Bitmez, 1999-2004 yılları arasında Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca, GİLMDER (Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği) kurucuları arasında yer alıp bir dönem başkanlık görevini üstlenmiştir.

Uluslararası alanda da aktif rol alan Bitmez, 2008-2010 yılları arasında IYFO (International Youth Form) Genel Başkanlığı görevini yürütmüş ve 2006-2010 yılları arasında IIFSO (International Islamic Federation of Student Organizations) Yönetim Kurulu Üyeliği ile 2010-2014 yılları arasında Şura Meclisi Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir.

Hasan Bitmez'in siyasi kariyeri

Hasan Bitmez'in siyasi kariyeri Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı'nda başlamış, ardından Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde devam etmiştir. Saadet Partisi Genel Merkezi'nde çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

Aynı zamanda insanı yardım çalışmalarına da önem veren Hasan Bitmez, Saadet Partisi ve Cansuyu Yardımlaşma Derneği aracılığıyla çeşitli ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaştırmıştır.

Hasan Bitmez evli mi?

Siyasi hayatındaki önemli görevlerinin yanı sıra, Hasan Bitmez 14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem  Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili olarak seçilmiştir. Evli ve bir çocuk babası olan Bitmez, Arapça ve İngilizce bilmektedir. 

Hasan Bitmez öldü mü?

12 Aralık 2023 günü Dışişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında kürsüden ayrılacağı esnada fenalaşarak bayılan Hasan Bitmez'e ilk müdahale TBMM'de yapıldı.

İYİ Partili Dr. Turhan Çömez kürsüde kalp masajı uyguladı. Daha sonra Bitmez, Genel Kurul'dan sedye ile çıkartılıp, ambulansla Bilkent Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Bitmez'in durumu hakkında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca durumunun ciddi olduğunu belirtmişti. 

Bitmez'in 14 Aralık 2023 tarihinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadığı belirtildi.

Hasan Bitmez nereye defnedilecek?

Merhum Bitmez için TBMM'de 14 Aralık 2023 tarihinde saat 16.00'da cenaze töreni düzenleneceği ve İstanbul'da 15 Aralık 2023'de Cuma namazının akabinde kılınacak cenaze namazı ile Merkez Efendi Mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Konuyla ilgili Saadet Partisi resmi X hesabından yaptığı açıklamada, " Genel Başkan Yardımcımız ve Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez, Hakk'a yürümüştür. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, camiamıza ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2114261/hasan-bitmez-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.