Deva Partili İdris Şahin, Hasan Bitmez'in ölümünde AK Parti'yi işaret etti

Deva Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, TBMM'de konuşma yaptığı sırada rahatsızlan ve hayatını kaybeden Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in ölümüne ilişkin konuştu. Bitmez, " O günkü sataşmalara baktığınız zaman konuşması süresi içerisinde iktidar masalarından kendisine yapılan hakaretlere baktığınız zaman bundan etkilenmemesi mümkün değil." dedi.
Onur Çetinkaya
|
14 Aralık 2023, Perşembe - 15:10
Deva Partili İdris Şahin, Hasan Bitmez'in ölümünde AK Parti'yi işaret etti

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, 12 Aralık Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuşma sırasında fenalaşarak yere yığıldı. 

Kalp krizi geçiren 53 yaşındaki vekile ilk müdahale Meclis'te bulunan doktor vekiller tarafından yapıldı.

Hasan Bitmez ardından Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yoğun bakıma alınan ve durumu kritik olan Kocaeli Milletvekili'nden bugün acı haber geldi. 

Hasan Bitmez, tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybetti. 

Ankara Masası Gündem Özel yayınında Gazeteci Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Deva Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, hayatını kaybeden Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in ölümüne dair dikkat çeken açıklama yaptı.

"Yapılan hakaretlerden etkilenmemesi mümkün değil"

Bitmez'in Gazze'de yaşananları konuştuğu süreçte iktidar masalarından gelen tepki ve seslere değinen Şahin, "O günkü sataşmalara baktığınız zaman konuşması süresi içerisinde iktidar masalarından kendisine yapılan hakaretlere baktığınız zaman bundan etkilenmemesi mümkün değil." dedi.

Deva Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili İdris Şahin," İktidar sıralarından kendisine karşılık verenlerin ruhlarının nasıl körelmiş olduğunu artık ne yaparsanız yapın onlara bazı şeyleri anlatmanın imkanının kalmadığını görmüş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bizler muhafazakarların iktidarı için bu ülkede sağduyu sahibi insanların iktidara gelebilmesi için çok büyük bir mücadele etmiş insanlarız bizler. Ama bugün bu mücadele sonrasında iktidara taşıdıklarımızın Gazze meselesinde bu kadar duyarsız kalmış olması Hasan Bitmez’i asıl öldüren bu anlayıştır. Onun vefatı ile birlikte o sıralardan ona laf yetiştirenleri buradan şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Deva Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, sözlerinin devamında, "Elbette ki, bakınız 20 dakika sadece Gazze’yi konuşuyor bütçe konuşmasında. Yürekli bir kardeşimizdi, sadece bu konuşmasıyla biz yorum yapmıyoruz. Parlamentoda kürsüyü her kullandığında mutlaka meseleyi Filistinli Müslümanlara getiriyordu, Gazze’deki o drama getiriyordu. O günkü sataşmalara baktığınız zaman konuşması süresi içerisinde iktidar masalarından kendisine yapılan hakaretlere baktığınız zaman bundan etkilenmemesi mümkün değil. Kalp rahatsızlığı olan, stent takılmış bir kardeşimiz duygu yüklü bir konuşma ve strese bağlı olarak orada ruhunu teslim ediyor. Bunda hiç şüphesiz ki bu meselelerin vermiş olduğu hüzün Özellikle iktidar masalarındaki o duruş ve tavır tetikleyici bir unsur olmuştur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

"Tutanaklar sağlıklı paylaşılmadı"

Hasan Bitmez'in rahatsızlanması ve sonrasında TBMM'de tutanakların sağlıklı paylaşılmadığını belirten Şahin, “Allah'ın gazabı böyle çarpar” ifadesi AK Parti sıralarından diye tutanaklara geçmiş. Ama muhtemeldir ki bu tutanaklara özü itibariyle net bellidir ama bugün ki atmosferde ben tutanakların sağlıklı bir şekilde Saadet Partililerle ve kamuoyu ile paylaşılmadığını düşünüyorum. Bu sözlerin kimden geldiğinden ziyade orada konuşma devam ederken grup başkanvekilinin üslubu sözleri ve tavırlarına baktığınız zaman bunun kolektif bir hareket olduğunu görürsünüz." diye konuştu.



http://www.ankaramasasi.com/haber/2114552/deva-partili-idris-sahin-hasan-bitmezin-olumunde-ak-partiyi-isaret-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.