SGK Uzmanı Özgür Erdursun ‘seyyanen zam’ için yeni tarih verdi

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamalarına göre, SSK ve Bağkur emeklilerinin seyyanen zam beklentileri Mart ayında karşılanmayacak gibi görünüyor. Erdursun, bayram ikramiyesinin netleştiğini belirtirken, emekli aylıklarındaki artışın Temmuz ayında şekilleneceğini öne sürdü.
Afife Kaya
|
17 Mart 2024, Pazar - 16:46
SGK Uzmanı Özgür Erdursun ‘seyyanen zam’ için yeni tarih verdi

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, SSK ve Bağkur emeklilerinin merakla beklediği seyyanen zam konusunda yeni bir tarih belirledi. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte emeklilerin beklentileri artarken, hükümetin emeklilere yönelik destek paketleri üzerinde çalıştığı konuşuluyor.

Özgür Erdursun'un YouTube kanalındaki yayınında yaptığı açıklamalara göre, bayram ikramiyesi konusunda net bir rakam belirlendi ve 31 Mart 2024'e kadar emeklilik başvurusu yapanlar bu ikramiyeden yararlanacaklar.

Emeklilere yönelik seyyanen zam beklentileriyle ilgili olarak Mart ayında artık ekstra bir ödeme yapılmayacağını ifade eden Erdursun bununla birlikte, Nisan ayında bir düzenlemenin olabileceğini ancak seçim öncesinde bu tür bir artışın beklenmemesi gerektiğini belirtti.

1 Temmuz'da zorunlu artış olacak

1 Temmuz'da ise zorunlu olarak memur emeklileri, SSK ve Bağkur emeklilerinin aylıklarında artış olacağını dile getirdi. Ancak, asgari ücrette yapılacak artışın emekli aylıklarına da yansıması gerektiğini vurgulayarak, asgari ücrete yapılmayan bir artışın emekli aylıklarına da yansımayacağını ifade etti.

Özgür Erdursun'a göre, emekli aylıklarının asgari ücretin altında kalmasının nedeni, asgari ücret artışlarının özel sektör tarafından karşılanmasına karşın, emekli aylıklarında aynı cömertliğin gösterilmemesi. Bu durumun önemli bir bölümünün emeklilerin yaklaşık %75'inin asgari ücretin altında aylık almak zorunda olmasıyla ilişkilendirildiğini belirtti.

Önümüzdeki dönemde emekli aylıklarında neler olacağına dair beklentilerin Temmuz ayında şekilleneceğini ifade eden Erdursun, seçim sonrası Mart ayı enflasyon verilerinin Temmuz ayı için bir gösterge olacağını ve emekli aylıklarında gözlerin Nisan ve Mayıs aylarında olacağını düşündüğünü dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2129601/sgk-uzmani-ozgur-erdursun-seyyanen-zam-icin-yeni-tarih-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.