Seyyanen zamda yeni formül

Emekliler için hazırlanan yeni planlarda, AK Parti hükümeti tarafından hane bazlı ek gelir desteği öne çıkıyor. Emekli aylığı dışında geliri olmayanlara yönelik nakdi ve ayni yardımların artırılması planlarıyla birlikte, toplamda 498 milyar liralık ödenek ayrılacak.
Afife Kaya
|
18 Mart 2024, Pazartesi - 15:52
Seyyanen zamda yeni formül

Emekli aylıklarındaki iyileştirme çalışmaları kapsamında, AK Parti yönetimi çeşitli senaryolar üzerinde titizlikle çalışıyor. Bu çerçevede öne çıkan senaryolardan biri, emeklilere hane bazlı ek gelir desteğinin sağlanması olarak belirlendi.

Emekliye nakdi yardım 

Yapılan planlamalara göre, Aile ve Sosyal Yardımlar Bakanlığı'na ayrılan ödenekten emeklilere baz alacak biçimde sosyal yardım sağlanacak. Hane geliri asgari ücretin altında kalan emeklilere nakdi olarak yakıt, doğal gaz, elektrik, su ve gıda yardımı yapılması öngörülüyor.

Bu senaryoya göre ek gelir desteğinden faydalanmak isteyen emekliler, ek gelirlerinin olmadığını ve kirada oturduklarını belgeledikleri takdirde nakdi destek ödeneğinden yararlanabilecekler.

Seçim sonrası değerlendirmeye alınacak 

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, düzenlemenin seçim sonrasında değerlendirmeye alınması ve uygun bulunması halinde Meclis'e gönderilmesi bekleniyor. Böylelikle emekli, dul ve yetim aylığı alan hanelerin toplam gelirleri 17 bin 2 lira seviyesine yükseltilmiş olacak.

Kirada oturma şartı aranıyor 

Düzenlemeden yararlanacak emeklilerin, emekli aylığı dışında bir gelirlerinin olmaması ve kirada oturmaları şartı aranacak. Bu kapsamda, emeklilere sağlanacak olan destekler nakdi olarak değil ayni olarak verilecek. Bu adımların hayata geçirilmesi için genel bütçeden sosyal yardımlara ayrılan 498 milyar liralık ödenek kullanılacak.

Türkiye'de 16,5 milyon emekli bulunurken, yaklaşık 3 milyon emekli 10 bin ila 17 bin lira arasında emekli aylığı almaktadır. Planlanan desteklerle bu gelir makası kapatılmaya çalışılacak. Ev kirası ödeyen ve ikinci bir geliri olmayan emeklilerin gelirlerinin artırılması hedefleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2129746/seyyanen-zamda-yeni-formul
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.