KKM'de düşüş hızı yavaşladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun verilerine göre, 5 Nisan haftasında kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarında yaşanan 2.3 milyar liralık düşüş, son 6.5 ayın en yavaşı olarak kaydedildi. Bu düşüş, KKM'deki 33 haftalık aralıksız azalış trendinde bir yavaşlama işareti olarak değerlendirilirken, ekonomik analistlerin dikkati üzerinde toplandı.
Afife Kaya
|
16 Nisan 2024, Salı - 21:18
KKM'de düşüş hızı yavaşladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 5 Nisan haftasına ilişkin bankacılık verilerini açıkladı. Verilere göre, kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarında 5 Nisan haftasında 2.3 milyar lira ile son 6.5 ayın en yavaş haftalık düşüşü yaşandı.

KKM hesaplarının toplamı söz konusu hafta itibarıyla 2 trilyon 274 milyar 260 milyon lira olarak belirlendi. Ancak, hafta içerisinde 2 milyar 260 milyon lira düşüş yaşandı. Bu düşüş, KKM'de 29 Eylül 2023'ten bu yana en yavaş haftalık düşüş olarak kaydedildi.

Gelirlerdeki düşüş ivmesinin yavaşlamasına rağmen, KKM'deki aralıksız düşüş trendi 33. haftasına girdi. Bu durum, ekonomik analistler arasında dikkatle takip edilmekte ve piyasalarda belirleyici bir faktör olarak değerlendirilmektedir.

KKM hesaplarındaki bu son gelişmeler, finansal piyasaların ve ekonominin seyrini etkilemeye devam ediyor. Analistler, önümüzdeki dönemde KKM hesaplarındaki hareketliliğin ekonomik göstergeler üzerindeki etkisini daha yakından izleyeceklerini belirtiyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2133974/kkmde-dusus-hizi-yavasladi
Etiketler: KKM
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.