Barış Göktürk kimdir?

Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO olan Barış Göktürk kimdir?
Suat Mutlu
|
24 Mayıs 2024, Cuma - 11:09
Barış Göktürk kimdir?

Barış Göktürk, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO olarak iş dünyasında önemli bir rol üstlenen başarılı bir iş insanıdır. 1982 yılında İstanbul'da doğan Göktürk, eğitimini Sant Benot Fransız Lisesi'nde tamamlamış, ardından İşletme Ekonomisi alanında lisans eğitimini University of California'da tamamlamıştır. Bu süreçte UC Economic Forecast bünyesinde Araştırma Asistanı olarak çalışmış ve altı ekonomi yayınında Asistan Yazar olarak yer almıştır. Lisans eğitimini Onur Öğrencisi olarak tamamlayan Göktürk, aynı zamanda Phi Beta Delta Onur Topluluğu üyesidir.

İş Hayatı

Barış Göktürk, kariyerine 2005 yılında Yükselen Çelik'te Satış Uzmanı olarak başlamış ve zamanla Dış Ticaret Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı, Genel Müdür ve İcra Kurulu Başkanı pozisyonlarına yükselmiştir. Şirketi yenilikçi bir modelle dönüştürerek çelik tasarımı, patent ve marka sahibi olma, iç ve dış ticaret yapma, yerelde şubeleşme ve 2019'da halka açık bir şirket haline getirme başarısını göstermiştir. Yönetiminde, şirketin cirosu 2005-2022 yılları arasında yerel para birimi cinsinden 300 kat, döviz cinsinden ise 70 kat artmıştır. Ayrıca, 2013 yılında rakip şirketlerden 'Ramateks Metal' firmasını satın alarak Yükselen Çelik bünyesine katmıştır.

Diğer Faaliyetler

Göktürk, aynı zamanda Ulusal Kalıp Üreticiler Birliği (UKUB) ve Savunma Havacılık Kümelenmesi (SAHA) üyesidir. Uluslararası Metal Expo Eurasia Fuarı'nın Yürütme Kurulu Başkanı olarak da görev yapmaktadır. Türkiye'de ve yurtdışında faaliyet gösteren çeşitli şirketlerin kurucu ortağıdır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2139995/baris-gokturk-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.