Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar gezisindeki fotoğrafı yine eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik "Katar Emiri önünde para için eğiliyor" iddiasını yalanlayan görüntülere rağmen eleştirisini sürdürdü.
Büşra Bayrak
|
10 Ekim 2020, Cumartesi - 12:41
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar gezisindeki fotoğrafı yine eleştirdi

Kılıçdaroğlu bu kez de, "Fotoğraftaki ruh hali beni rahatsız etti" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu KRT ve Yön Radyo ortak yayınında soruları cevapladı.

Yayında, Katar Emirinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamasındaki görüntüler gündeme geldi.

“Erdoğan Katar Emiri Temim önünde eğildi iddiası” yayınlanan görüntüler sonrası boşa çıkan Kılıçdaroğlu, tartışma yaratacak yeni açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ezik durmakla suçladı.

“Öyle bir ruh hali var. Fotoğraftaki ruh hali bir vatandaş olarak beni rahatsız etti” diyen  Kılıçdaroğlu, Katar Emirinin  'gel yahu sen burada bırak bunları der' gibilerden" Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kolundan çektiğini öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, “Bir ülkenin devlet başkanı bu pozisyonda olmamalı” sözleriyle tartışmayı yeniden alevlendirdi.

CHP Genel Başkanı KRT yayınında şu iddialarda bulundu:

"Fotoğrafı görmüyorlar mı onlar? Emir nerede o nerede. Göz varsa, objektif olarak bakarlar ve görürler. İki taraf da oturup selamlama yapabilir. Öbür tarafta böyle bir şey yok. Siz devleti temsil ediyorsunuz. Bir ülkenin devlet başkanı bu pozisyonda olmamalı. Ama bu saygınının sınırlarını aşan bir davranış türü. Biraz ezik bir şeyler talep etmeye gelen ve o talebinin kabul edilmesini isteyen bir ruh halini o fotoğrafta görüyorsunuz. Fotoğraftaki ruh hali beni rahatsız etti. Karşıdaki kişinin hiç umurunda bile değil. Kolundan çekiyor 'gel yahu sen burada bırak bunları der' gibilerden. Sade bir vatandaş olarak beni rahatsız etti."

http://www.ankaramasasi.com/haber/235489/kilicdaroglu-cumhurbaskani-erdoganin-katar-gezisindeki-fotografi-yine-elestirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.