Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanma talebine ret

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM'nin verdiği hak ihlali kararının ardından Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasına yer olmadığına hükmetti.
Ankara Masası
|
13 Ekim 2020, Salı - 15:31
Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanma talebine ret
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararının ardından Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasına yer olmadığına hükmetti.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu gelişmeye Meclis kürsüsünden tepki gösterdi.

"Bir kaosa zemin hazırlanır" 

CHP lideri, "Alt mahkeme 'Anayasa Mahkemesinin kararına uymuyorum' derse sorun var, çürüme var. Bu çürümeye hepimizin müdahale etmesi gerekir. Farklı düşünebiliriz ama bir ortak paydamız var. Bu da millettir. Bu Anayasa referanduma gitti mi, gitti. Kabul edildi mi, edildi. Beni, parlamentoyu, Anayasa Mahkemesini bağlıyor. Ama bir mahkeme AYM'nin kararına uymayacağım diyor. Tuz kokar arkadaşlar. O zaman vatandaşlar da ben verdi ödemiyorum der. Bir kaosa zemin hazırlanır." dedi.

"Yerel mahkeme, sarayın mahkemesidir"

Kılıçdaroğlu, grup toplantısı ardından yaptığı değerlendirmede ise "Yerel mahkeme, sarayın mahkemesidir. Niye şaşırıyorsunuz? Saraydan aldığı talimatın gereğini yapıyor. Ama bu ülkenin hukukun kırıntısı kaldıysa, biz de mücadelemizi yapacağız." ifadelerini kullanmıştı. 
http://www.ankaramasasi.com/haber/244081/enis-berberoglunun-yeniden-yargilanma-talebine-ret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.