Murat Köse'den Mansur Yavaş'a sert sözler

Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 ve 2020 yıllarında 10 milyar para harcamasına rağmen ortaya bir eser çıkaramadığını ifade ederek "Ortada çok net beceriksizlik var." dedi.
Ankara Masası
|
23 Kasım 2020, Pazartesi - 17:24
Murat Köse'den Mansur Yavaş'a sert sözler

Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı 15. birleşim toplantısında bütçe ve performans üzerine söz aldı.

"10 milyarlık bütçeyi nereye harcadınız?"

ABB'nin 2 yıllık harcamasına dikkat çeken Köse, "Ankara Büyükşehir’in 2019 yılı kesinleşmiş harcama bütçesi 5 milyar liradır. Yani Büyükşehir 2019 yılında 5 milyar lira para harcamıştır. 2020 yılı henüz tamamlanmadı ama kesin hesaplardan sonra yine bakabiliriz, yaklaşık 5 milyarlık bir harcama yapıldığını tahmin ediyorum. 2019 ve 2020 yıllarında 10 milyarlık para harcandı. Bu paralar milletimizin ABB’ye ve sayın Mansur Yavaş’a emanet ettiği paralardır. Bütçe görüşmeleri saydam ve şeffaf şekilde milletimize hesap verilmesi gereken önemli görüşmelerdir. Biz de size soruyoruz sayın başkan. Ben milletim ve Ankaralılar adına soruyorum. 10 milyarlık bütçeyi nereye harcadınız? Neredeyse hiçbir eser göremedik. Varsa buradan siz söylersiniz. 10 milyarı nereye harcadığınızın hesabını bir şekilde vereceksiniz." dedi. 

"Umutlarını yavaş yavaş kesmeye başladılar" 

"Düz bir tabirle ortada çok net bir beceriksizlik var." diyerek Mansur Yavaş'a sert sözlerle yüklenen Köse, "Milletimiz bunları görüyor. Siz bu işlerin altında kaldınız. Milletimize verdiğiniz sözleri tutmadınız. Onlarca vaatlerinizle milletimizin hayallerini satın aldınız. Karşılığında hiçbir şey vermediniz. Sadece belli taraftarlarınız AK Partili bir belediyeyi almaktan dolayı bundan çok hoşlandılar. Hala zafer sarhoşluğu içindesiniz. Bazı uyananlar var elbette, sizden umutlarını yavaş yavaş kesmeye başladılar." şeklinde konuştu.

"Adeta bir devrim yaptınız(!)"

Vatandaşın “Elim kırılsaydı da oy vermeseydim” dediğini aktaran Köse şu şekilde devam etti: Siz bu gerçeklerle eninde sonunda yüzleşeceksiniz. Sosyal medya belediyeciliği yapıyorsunuz sayın başkan. Hakkınızı yememek lazım burada başarılısınız. Belediyeciliği sosyal medyada yapıyorsunuz. Burada bir çığır açtınız. Adeta bir devrim yaptınız. Bu konuda bir çalışma yapılsa ödül bile alabilirisiniz. Bir problem var. Sosyal medya belediyeciliğinde her şey sanal alemde kalıyor. Gerçek dünyada karşılığı yok.  Adeta suya yazılan yazı gibi. Sizin sosyal medyacılar sanal alem oluşturdular. Sanal takipçiler, robot yazılımlar yazdılar. 2 yılda yaklaşık 10 milyar eski parayla 10 katrilyon yapıyor, akıllara zarar. Bu kadar para harcadınız ama ortaya eser koyamadınız.

http://www.ankaramasasi.com/haber/383322/murat-koseden-mansur-yavasa-sert-sozler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.