Murat Köse: Kabile belediyeciliğinin bir örneğini gördük

Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, ABB meclisinde yaşanan önerge tartışmasıyla ilgili olarak "Kabile belediyeciliğinin örneğini gördük" değerlendirmesinde bulundu.
Ankara Masası
|
07 Aralık 2020, Pazartesi - 13:20
Murat Köse: Kabile belediyeciliğinin bir örneğini gördük
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık Ayı 1. Meclis toplantısında yaşanan önerge krizi ardından AK Parti grubu toplantıyı terk etti. Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, yaşananları sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj ile değerlendirdi.

"Kabile belediyeciliğinin bir örneğini gördük" diyen Köse, "Grup Başkanvekillleri yerine kabilenizle mi bu kararı aldınız? Meclisin ilk günü yasa gereği önergeler değerlendirilir ve karara bağlanır. Basit bir kuralı bile uygulamaktan aciz bir yönetim ile karşı karşıya güzelim Ankara"  ifadelerini kullandı. 


Köse gazetecilere yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: "Bugün Büyükşehir tarihinde hiç olmadık bir şeyle karşılaştık. Meclis üyeleri, soru önergelerini, toplantının başında, ortasında veya sonunda verebilir. Soru önergesi hakkımız, mikrofonda konuşma hakkımız Sayın Mansur Yavaş tarafından engellenmiştir. Mikrofonlar susturulamaz. Bu mecliste tüm meclis üyeleri istediği zaman konuşabilir. Bunu protesto ediyorum. MHP ile beraber meclis salonundan çıktık. Despotik bir durum söz konusu. Mansur Yavaş mikrofonu kapatıyor, biz de protesto ediyoruz."
http://www.ankaramasasi.com/haber/427635/murat-kose-kabile-belediyeciliginin-bir-ornegini-gorduk
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.