Ankara Servis Aracı İşletmecileri Başkanı Tuncay Elmadağlı: Bu işi yapmaya talibiz

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, Murat Köse'nin servisleri toplu taşımada da kullanılması teklifine destek verdi. Elmadağlı "Sabah pik saatlerinde veya akşam dönüş saatlerinde değerlendirilmeli" dedi.
Büşra Bayrak
|
17 Aralık 2020, Perşembe - 18:51
Ankara Servis Aracı İşletmecileri Başkanı Tuncay Elmadağlı: Bu işi yapmaya talibiz

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından pandemi sürecinde gelir kaybına uğrayan 28 servisçi esnafına uygulanan desteğin ayrıntıları ve esnafın beklentilerini Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı Ankara Masası okuyucularına aktardı.

Elmadağlı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile kasım ayının sonlarında bir araya gelerek esnafın yaşadığı sıkıntılar ile çözüm önerileri konusunda istişarelerde bulunduklarını belirtti.

"Servisçiler arasında bir döngü sağlanacak"

Büyükşehir ile görüşmelerinin ardından 150 bin aileye dağıtılacak yardım paketlerinin servisçiler tarafından dağıtımının yapılması kararı alındığını söyleyen Elmadağlı, “Görüşmemiz de başlangıç olarak 28 araç ile başlanılması uygun görüldü. Eğer bu iş yapılabilirse sürekli olarak çoğaltalım dendi. Şimdi bu 28 araçla 25 günlük bir anlaşma yapıldı. Bugün bir 28 araç daha eklendi toplamda sayı 56 oldu. Ankara’da boş duran, aylardır kontak çevirmeyen, atıl vaziyetteki servis araçları başta olmak üzere her ay değiştirilerek talep edilen sayı kadar araç verilecek. Yani servisçiler arasında bir döngü sağlanarak bu destekten yararlanması sağlanacak.”  diye konuştu.

"Servisçilerin toplu taşımada da kullanılması konusunda Murat Köse'yi destekliyoruz"

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik “yemek taşıma işi verilmesi yetmez” gerekçesi ile toplu taşımada da servisçilerin değerlendirilmesi yönündeki çağrısı hatırlatılan Elmadağlı, şunları kaydetti:

“Buradaki amaç bu pandemi süreci içerisinde ihtiyaç olan güzergahlarda toplu ulaşım hatlarında servis araçlarından da yararlanılabilmesiyle ilgili. Murat Bey bu konuyu dile getirdi. Bu pandemi sürecinde tüm toplu taşıma araçları da sıkıntı yaşıyorlar. Bu yüzden biz onların ekmeğini alıyormuş gibi değil de ihtiyaç olan güzergahlar varsa bizlerin araçlarını da değerlendirebilmeleri konusunda büyükşehire teklifte bulunduk. Bu anlamda destekliyoruz. Eğer bu süreç içerisinde ihtiyaç varsa, özellikle sabah pik saatlerde veya akşam dönüş saatlerinde yoğun olan güzergâhlarda halkımızın daha rahat gidip gelebileceği, sosyal mesafenin korunduğu şekliyle bizim araçlarımızı kullanabilirler. Çünkü bizim şuanda yaklaşık Ankara'da bin 500 civarında okul servis taşımacılığı yapıp da okulların kapalı olmasından dolayı yatan aracımız var. Bir bin 500 de okullar kapandıktan sonra tek servisle gidip gelen sadece şoför arkadaşlarımızın maaşını karşılayan araçlarımız var. Yani totalde bizim yardıma ihtiyacı olan, desteğe ihtiyacı olan 3 bin civarında  aracımız var. Bunların tamamen boş olarak düşündüğümüz de bin 500 ile 2 bin arasında aracımızı bu anlam da kullanabilirler. Diğer meslektaşlarımızı rencide etmeden veya onlarında sıkıntılarını bildiğimiz için onları üzmeden onların işini elinden almadan bu işi yapmaya talibiz.”

"Esnafımız plakalarını kaybetmeden araçlarını satabilsin"

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne aktardıkları talepleri dile getirerek, “ Ankara olarak biz dedik ki zaten araçlarımız çalışmıyor araçlarımızı sattığımız zamanda plakaları boşta tutamıyorsunuz. Yani esnaf pandemi bitince tekrar araç alarak plakalarını kullanmak istiyor. En azından bir altı aylık sürede esnafımız kendi plakalarını kaybetmeden sadece araçlarının kasasını satarak bu süreci atlatmak istiyor. Bunu ilettiğimizde olumlu bakıldı. Bununla alakalı olarak yapılacak UKOME Genel Kurulu'ndan bir beklentimiz oluştu. Yine bir başka talebimiz son bir yıl içerisinde araç kasaları yüzde iki yüz, yüzde üç yüz oranında bir artış gösterdi ve şu süreçte iş yapmaya çalışıp da kasa değiştiremeyen esnaflarımız var. Belediyelerde bizim araçlarımızın kasa değişikliği yaşı 7, en azından belirli bir süre için 2022 yılı sonuna kadar olabilir bunu 10 yaşa çekmelerini istedik. Buna da olumlu olarak bakıldı. Şu anda bunların üzerinde çalışılıyor. İnşallah yakın zamanda bunlarla alakalı işlem gerçekleşir. “ ifadelerini kullandı.

"Biz o dört yüz bin kişinin içerisinde olmak istiyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan destek paketine de değinen Elmadağlı şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması oldu. 800 bin civarında basit usul vergiden faydalanan esnafa 3 aylık bir süre içerisinde 1000'er lira ücret ödenme yardımı yapılacağı yönünde. Biz bunu sadece basit usul olarak değil gerçekten ihtiyacı olan servis araçlarımızın tamamının faydalanmasını istiyoruz. Çünkü Ankara bazlı düşündüğümüzde şuanda Ankara da basit usulden faydalanan kesim benim odama kayıtlı olan kesimin tamamının toplamı yaklaşık yüz kişi.  Ama mağduriyet yaşayan, gerçek anlamda mağduriyet yaşayan kişi iki bin civarında. Bin beş yüz hiç çalışmayan, bin beş yüz de hiç para kazanamayan bir grubumuz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ikinci bir kullandığı kelime daha var doğrudan etkilenen dört yüz bin kişiye de yardım desteğimiz olacak dedi. Biz o dört yüz bin kişinin içerisinde olmak istiyoruz.  Bu süreçte hiçbir işi olmadan evine gerçekten ekmek götüremeyen mağduriyet yaşayan esnafımıza bu aylık üç bin liralık ücretinde ödenmesini istiyoruz.”

"Okulların açılmasını istiyoruz"

 Bir an önce pandemi sürecinin bitmesini beklediklerini söyleyen Elmadağlı, okulların dışarıdan daha temiz ve güvenli olduğunun Milli Eğitim tarafından da söylendiğini vurgulayarak okulların açılmasını istediklerini belirtti.

"İlçe belediyelerden de destek bekliyoruz"

Öte yandan ilçe belediyelerinden de bir destek beklediklerinin altını çizen Elmadağlı, “Ankara’da yaklaşık 16 adet ilçe belediyemiz var. Bu ilçe belediyelerimizden de en azından imkanları dahilin kendi ilçelerinde yaşayan servis aracı işletmecilerimizden mağduriyet yaşayan, talep eden üyelerimize destek vermesini istiyoruz. Karınca kararınca bu süreci hep birlikte en az yarayla atlatmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/456714/ankara-servis-araci-isletmecileri-baskani-tuncay-elmadagli-bu-isi-yapmaya-talibiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.