Ankaralı siyasetçilerden İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesiyle ilgili Ankara siyasetinin önemli isimleri peş peşe tweet paylaştı.
Ankara Masası
|
20 Mart 2021, Cumartesi - 14:08
Ankaralı siyasetçilerden İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Türkiye gece yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile  'İstanbul Sözleşmesi' adıyla bilinen 'Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nden ayrıldı.

Mansur Yavaş karara tepkili

Kararın yankıları sürerken Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Yavaş, kadınların yanlarında olduklarını belirtiği paylaşımında " Eşitlik, adalet ve vicdana dair ne varsa yaşatmak en büyük sorumluluğumuzdur. Ankara'da kadınlarla yan yana yürümeye, adil ve eşit yarınları beraber inşa etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Murat Köse'den karara destek

ABB AK Parti Grup Başkanı ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise karara destek verirken " Neslimizin emniyetini/güvenliğini korumak Müslüman toplum olarak en çok dikkat etmemiz gereken konulardandır. İstanbul Sözleşmesinin, kadim kültürümüze zarar verme potansiyeline izin veremezdik Şunu da herkes bilsin: Kadına şiddet uygulayanlar insanlıktan nasibini almayanlardır" diye yazdı.

Fethi Yaşar: Kaygı verici

Ankara'nın en deneyimli belediye başkanlarından Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, alınan kararının kaygı verici olduğunu belirtirken " Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadele etme amacı taşıyan İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi ülkemiz adına kaygı vericidir. Kadın erkek eşitliğini sağladığımız zaman daha yaşanılacak bir ülke olacağız. Mücadelemiz bunun mücadelesidir." ifadelerini kullandı.

CHP, İYİ Parti ve Vatan Partisi Ankara İl Başkanları ise şu tweetleri paylaştı;


Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'den paylaşım;


http://www.ankaramasasi.com/haber/661692/ankarali-siyasetcilerden-istanbul-sozlesmesi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.