CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'den bağ evi çıkışı

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, geçtiğimiz yıllarda alevlere teslim olan Çankaya’daki 200 yıllık tarihi bağ evine sahip çıkılmadığını savunarak yapının madde bağımlılarının meskeni haline geldiğini belirtti. Hakverdi, “Şehrin tarihi hafızası niteliğindeki bu tarz yapılar, Bakanlık tarafından koruma altına alınmalıdır” dedi.
Büşra Bayrak
|
20 Nisan 2021, Salı - 16:16
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'den bağ evi çıkışı

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Çankaya Kuloğlu Sokak’ta bulunan 200 yıllık tarihi bağ evinin geçtiğimiz yıllarda yanmasının ardından sahip çıkılmaması üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi hazırladı.

Bağ evinin tinerciler tarafından çıkarıldığı iddia edilen yangınla tahrip olduğunu aktaran  CHP’li Hakverdi,” Bu tarihi yapının bir süredir, evsizler ve madde bağımlıları tarafından kullanıldığı bölgede yaşayan insanlar tarafından da şikayet konusu haline dönüşmüştür. Zamanında Mustafa Kemal Atatürk’ü de ağırlamış, şu an ise mülkiyeti şahıslara ait olan bu tarihi bağ evinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kamulaştırılıp, Ankara’nın tarihi dokusuna ve binanın aslına uygun bir şekilde restore edilerek korunması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Şehrin tarihi hafızası niteliğindeki bu tarz yapılar, Bakanlık tarafından koruma altına alınmalıdır” diyen Hakverdi, önergesinde şunları kaleme aldı:

  • “Bağ evini kamulaştırarak koruma altına alma yönünde başlatmış bir çalışma var mıdır?
  • Ankara’da, son 10 yılda tarihi yapı olarak tescillenmiş binaların kaçında çeşitli sebeplerden kaynaklı yangın çıkmış ve bu yangınlar sonrası kaç bina tarihi yapı olma özelliğini yitirmiştir?”
http://www.ankaramasasi.com/haber/722609/chp-ankara-milletvekili-ali-haydar-hakverdiden-bag-evi-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.