Etimesgut Belediyesinden esnafa destek

Etimesgut Belediyesi Meclisi'nde esnafa bin 200 TL destek sağlama kararı alındı.
Ankara Masası
|
06 Mayıs 2021, Perşembe - 18:36
Etimesgut Belediyesinden esnafa destek

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, pandeminden en çok etkilenen esnafa müjdeli bir haber verdi.

Demirel, belediye meclisinde esnafa bin 200 TL nakdi destek sağlama kararı aldıklarını duyurdu.

Destekten yararlanmak isteyenler için tek bir şart olduğunu belirten Demirel "Esnafımızı yalnız bırakmıyoruz; pandemiden olumsuz etkilenen esnafımıza 1200 TL nakdi yardım yapacağız. Karar Belediye Meclisimizden geçti; ilçemizde ikamet eden, yıllık vergi matrahı beyanı 35 bin 316 TL'yi geçmeyen esnafımız bu yardımdan yararlanabilecek." paylaşımında bulundu.

Destekten kimler yararlanacak?

İşte yapılacak yardımın detayları:

Etimesgut'ta ikamet şartı

1 Mayıs itibariyle Etimesgut’ta ikamet eden pandemi koşulları sebebiyle dar gelirli duruma düşen, gelir vergisi, kurumlar vergisi veya basit usulde vergilendirmeye tabi esnaf, sanatkar, çiftçi ve diğer işletme ve şirket sahipleri yardım kapsamına alındı.

Gelir grubu yüksek esnaf kapsam dışı

Faaliyet konusu kuyumculuk, inşaat şirketi ve müteahhitlik faaliyeti, döviz alım-satı bürosu, akaryakıt istasyonu ve akaryakıt alım-satım faaliyetleri, oto alım-satım galeri faaliyetleri olan esnaf ve işletmeciler veya şirket sosyal yardım kapsamı dışında bırakıldı.

Yardımlar, belediyenin www.etimesgut.bel.tr kurumsal web sitesindeki müracaat işlemleri kısmından, postayla ya da bizzat yapılabilecek. Müracaatta ikamet belgesi ve 2020 yılı vergi matrahını veya tahakkuk eden vergiyi gösterir vergi levhası belge sureti veya vergi tahakkuk evrakı istenecek. Sosyal yardım ödemeleri hak sahiplerinin banka hesaplarına yapılacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/760759/etimesgut-belediyesinden-esnafa-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.