Merkez Bankası'nın rezervi açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Ağustos itibarıyla Merkez Bankası'nın 118 milyar doları aşan rezervinin bulunduğunu açıkladı.
Ankara Masası
|
06 Eylül 2021, Pazartesi - 20:02
Merkez Bankası'nın rezervi açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 saat süren Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan son dönemde tartışma konusu olan Merkez Bankası'nın rezervi hakkında konuşurken, "Ana Muhalefet buraya iyi baksın. Geçen seneyi 93,3 milyar dolarla kapattığımız döviz rezervlerimiz, 27 Ağustos itibarıyla 118 milyar doları aşmış durumdadır."dedi

Afet bölgelerine yapılan yardımlarla ilgili de konuşan Erdoğan, şunları söyledi;

"Yardım kampanyalarında  345 milyon lira toplandı"

 "Kastamonu, Sinop ve Bartın'da çok ciddi can kayıplarına ve yıkımlara yol açan sel felaketinin izlerini silme çabaları sürüyor. Hayatını kaybeden 82 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Halen kayıp olan 15 vatandaşımızı arama çalışmaları devam ediyor. Kastamonu ve Sinop'taki durum eşi benzeri görülmemiş, böyle bir afeti manzarayı yaşadık. Bozkurt'ta ilçeye normalde bir yılda yağan yağış sadece iki günde düştü. Bu olağanüstü durum yüksekliği 5 metreyi bulan sel baskınlarına neden oldu. Bozkurt'ta yüksekliği 4,5-7 metre arası olan bir yığın kaldı. Tüm kurumlarımızın imkanlarını seferber ettik. 10 binin üzerinde personel ve ihtiyaç duyulan araç gereçle adeta çıkarma yaptık. 1345 afetzedeyi helikopterlerle, 501 afetzedeyi botlarla tahrip ettik. Avrupa ülkelerinde yaşanan sel felaketlerinin ardından aylarda kaldırılamayan atıkları birkaç. hafta içinde temizledik. Altyapıyı bir haftaya kalmadan ayağa kaldırdık. Vatandaşlarımızın çoğunun eski haline dönebileceğine inanmadığı sokakları, caddeler, tekrar yaşanır hale getirdik. Sadece Bozkurt ilçemizden çıkarılan rüsubat miktarı 20 bin kamyonu geçmişti. İçişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız, afet bölgesine adeta kamp kurmuştur. Kapalı yolların önemli bir bölümü tamir edilerek veya servis hatları kurularak ulaşıma açılmıştır. Su ve elektrik altyapısı neredeyse tamamen çalışır hale getirilmiştir. Tamamlanan tespitlere göre bu üç ilde vatandaşlarımızın 509 milyon liralık zararı ortaya çıkmıştır. Bugüne kadar 287 milyon ödenek aktarılmıştır. Son afetler için düzenlenen yardım kampanyasında toplanan miktar da 345 milyon lirayı bulmuştur. Selde ürünü, mahsülü veya araç-gereci zarar gören çiftçilerimizin tamamı 3 bin 800 civarındadır. Bu felaketin izlerini silmekte kararlıyız.

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getirdiği hızlı, etkin, yapıcı yönetimin avantajları afet dönemlerinde çok daha iyi görülmüştür. Hasar tespitleri süratle yapılarak hemen proje ve inşa safhalarına geçilmiştir. Hatta sokak hayvanlarına kadar felaket bölgesindeki tüm canlıların ihtiyaçları düşünülmüş, gereken mekanizmalar kurulmuştur. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/995673/merkez-bankasinin-rezervi-aciklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.