Bakan Soylu'dan büyükelçilere Osman Kavala tepkisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yayımladıkları yazılı açıklamayla Osman Kavala'nın serbest kalmasını isteyen büyükelçiliklere "Yürüyen bir davada yargıya tavsiye ve telkinde bulunması kabul edilemez" ifadeleriyle tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
18 Ekim 2021, Pazartesi - 23:00
Bakan Soylu'dan büyükelçilere Osman Kavala tepkisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçiliklerinin ortak bir açıklama yayımlayarak Gezi Davası'nda tutuklu olan Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istemesine tepki gösterdi.

Açıklamanın kabul edilemez olduğunu belirten Bakan Soylu "Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, hukuk devletidir. Büyükelçilerin yürüyen bir davada yargıya tavsiye ve telkinde bulunması kabul edilemez. Tavsiye ve telkininiz, hukuk ve demokrasi anlayışınıza gölge düşürmektedir." paylaşımında bulundu.

Ne olmuştu?

10 büyükelçilik Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını isterken "Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleriyle ve milli kanunlarıyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye’ye çağrıda bulunuyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1066950/bakan-soyludan-buyukelcilere-osman-kavala-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.