Ankara Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven'den zam açıklaması

Dolardaki yükseliş Ankara'daki kahvehaneleri de etkiledi. Kahvehanelerde 2,5 liraya satılan çay artık 3,5 lira. Ankara Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven, yapılan yüzde 20'lik zamla ilgili Ankara Masası'na konuştu.
Büşra Bayrak
|
19 Kasım 2021, Cuma - 16:15
Ankara Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven'den zam açıklaması

Ankara'daki kahvehanelerde fiyatlara yüzde 20 zam geldi. Çay ocaklarında 1,70 kuruşa satılan çay 2,5 liraya, kahvehanelerde 2,5 liraya satılan çay 3,5 liraya, kafeteryalarda 3,5 liraya satılan çay da 4,5 liraya çıktı.

Ankara Masası'na konuşan Ankara Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven, Türkiye’nin olağanüstü bir süreçten geçtiğini ve zam yapmak zorunda kaldıklarını vurguladı. 

Çaya yüzde 25, şekere yüzde 35 zam yapılması nedeniyle kendilerinin de fiyat artışı yapmak zorunda kaldıklarını belirten Güven, "Oyun kağıtları dışardan ithal olarak geliyor. Bugün dolar 11 lirayı geçti. Kolisi 900 lira olan oyun kağıtları bin 800 liraya çıktı. Keza neskafeye yüzde 100 zam geldi, paketi 90 liradan 180 liraya çıktı. Türkiye’de karton bardakların imalatı olmadığı için yüzde 150 oranında karton bardaklara zam geldi. Biz buna rağmen, vatandaşların da alım gücü olmadığı için yüzde 20 zam yaptık. Esnafı kurtarmıyor ama müşteriyi de düşünmek zorundayız. Kahvelere eskisi gibi insanlar gelmiyor. Pandemi dönemi öncesi günde 500 çay satıyorsak şimdi 100-150 çay anca satabiliyoruz. Ayakta kalma şansımız çok zor." diye konuştu. 

Destek çağrısı

Esnafın desteğe ihtiyacı olduğunu söyleyen İsa Güven, devlet yetkililerine çağrıda bulunarak," Çekmiş olduğumuz kredilerin günü geldi. 25 bin lira kredi kullanmıştık. Ertelediler,  faiz eklendi kredilerimiz 31 bin 500 lira oldu. Ödeyemiyoruz. Kahveci esnafının acil tarafından 50 bin lira hibe desteğine ihtiyacı var. Bankalar esnaflara ihbar kağıdı göndermeye başladı." ifadelerini kullandı

http://www.ankaramasasi.com/haber/1126850/ankara-kahveciler-odasi-baskani-isa-guvenden-zam-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.