Mansur Yavaş'tan ücretsiz servis müjdesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına ücretsiz servis imkanı sağlanacağını açıkladı.
Ankara Masası
|
21 Kasım 2021, Pazar - 13:32
Mansur Yavaş'tan ücretsiz servis müjdesi

Pandemi süresince sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için ücretsiz olarak tablet ve internet hizmeti veren Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde yeni bir müjde daha geldi.

"20 binin üzerindeki çocuğu servisle okullarına taşıyacağız"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, soğuk hava şartlarında okullarına gitmekte zorlanan bu ailelerin çocuklarına ücretsiz servis imkânı sağlayacaklarını açıkladı.

Başkan Yavaş şunları söyledi:

"Ankara’daki ve ülkemizdeki bütün çocuklar eğitim konusunda eşit değil. Yani eğitime erişimde eşit değiller. Pandemi döneminde özellikle sosyal yardım alan çocuklar annesinin babasının cep telefonundan uzaktan eğitime katılmak durumunda kalmıştı. Bulabildiğimiz kadar tablet bulduk fakat dünyada aynı sıkıntı olunca tablette bulunamaz oldu. Bu arada internete de ihtiyaç oldu. Düzenli olarak uzun süre 27 bine yakın öğrenciye aylık 10 GB internet vererek eğitimden geri kalmamalarını sağladık. Yine pandemi olunca okulların kapanmasından dolayı köyüne gidenler oldu. 918 köyün tamamına internet vererek kent merkezinde yaşayanlar gibi eğitimden uzak kalmaması için çalıştık. Şimdi yeni bir çalışma daha yapıyoruz. Sosyal yardım alan vatandaşların çocuklarının birçoğu otobüslere sıkışık binmek zorunda kalıyor ya da çok uzun yol yürüyorlar. Şu anda biz yılbaşından sonra istediğimiz kriterlere uyan 20 binin üzerindeki çocuğu servisle okullarına taşıyacağız. Yeter ki onlar okusun ve eğitimlerinden geri kalmasınlar. İnşallah bunu da ilk Türkiye de biz uygulamış olacağız. Çocuklar kışın zor şartlarda okula gitmediği 2-3 gün içerisinde çok şey kaybediyor. Dolayısıyla bu çocukların sizler gibi okuması, eşit bir şekilde eğitime erişmesi bizler için çok önemli. Çünkü ülkemizin bir tane çocuğu kaybedecek tahammülü yok."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1129641/mansur-yavastan-ucretsiz-servis-mujdesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.