Murat Köse'den yolsuzluk iddiası

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, ABB'nin 7 projede yolsuzluk yaptığını iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Köse yolsuzluğun boyutunun 25 milyon lira olduğunu iddia etti.
Ankara Masası
|
15 Nisan 2022, Cuma - 21:45
Murat Köse'den yolsuzluk iddiası

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi Toplantısı Nisan Ayı 5. Birleşiminde dikkat çeken bir yolsuzluk iddiasında bulundu.

"Ankara Büyükşehir Belediyesinde gerçekleşen büyük bir yolsuzluğu ve usulsüzlüğü açıklıyorum" diyen Köse "Bugün yargıya gittim 89 bin 685 sayılı konuda suç duyurusunda bulundum. Bu tam da acıkça yakalanmış bir yolsuzluk." dedi.

Köse şu iddialarda bulundu;

Ankara Büyükşehir Belediyesi kreş yapıyor ya. Sayın Yavaş, Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Faruk Çınkı'ya talimat vermiş o da İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Sayın Murat Sarıaslan'a talimat vermiş. Onlar ne yapmışlar, firmaları çağırmışlar. 4 tane firmaya gidin burayı yapın demişler. Bunlar nereler? 7 tane yer.
Altındağ'da, Akyurt'ta gençlik merkezi, Çankaya'da bir yer, Çubuk Aile Yaşam Merkezi, Keçiören Aile Yaşam Merkezi, Mamak Üreğil'de özel projelerle olan bir yer ve Yenimahalle'de Batıkent Gençlik Merkezi. Bu 7 yerde anaokulu yapılmasıyla ilgili bir talimat olmuş, baya işe alımlar da yapılmış. İhale nerede? Şimdi bu parayı nasıl tahsis ederiz diye uğraşıyorlar. Ve bu konunun araştırılması için bugün savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ben bunlarla ilgili net olarak bir usulsüzlük yapıldığını gördüğüm için suç duyurusunda bulundum. Savcılık kararı verecek.

Köse, bu kreşlerin toplam maliyetinin 25 milyon lira olduğunu söyledi.

Sayıştay raporunda yer alan usulsüzlükler

Köse, Sayıştay raporunda yer alan ihale ve rekabet şartlarına uyulmadığına dair verileri de paylaştı. 

Sayıştay'ın ABB'nin 2020 yılında yaptığı denetlemelerle tespit edilen bulgulara ilişkin Köse şu bilgileri aktardı;

Bir bulgu şöyle;  Mal alım ve yapım işlerinin bir kısmının temel ihale usulleri yerine pazarlık usulüyle uygulanması ve rekabet ilke hususuna dikkat edilmemesi. 

Başka bir bulguda, belediye şirketine doğrudan verilen park, bahçe bakım ve onarım işinin bir kısmının alt yüklenicilere yaptırılmasında da usulsüzlükler tespit edilmiş. 

Başka bir bulguda, belediye şirketine yapılan taşınmaz kiralanmalarına ilişkin ihalelerde rekabet şartlarının oluşamadığı ifade edilmiş. 

Başka bir konuda  muhammen bedelin belirlenmemesi sebep gösterilerek adeta ihale gündemden kaçırılmış. Yerel bir gazeteye verilmiş. Halbuki üzerindeki rakamlara baktığımızda ihalenin rakamı ortaya çıkabiliyor. 

Sayıştay raporunda daha çok bulgunun olduğunun altını çizen Köse, bir kaç tanesi açıkladığının altını çizdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1428283/murat-koseden-yolsuzluk-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.