Murat Köse: Mansur Yavaş 3 suç işledi

ABB Meclisi Ak ​Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, mayıs ayı ilk meclis toplantısında Başkan Mansur Yavaş'ın AK Partililere söz vermeyerek 3 suç işlediğini söyledi. Köse, Yavaş'ı özür dilemeye davet etti.
Ecem Çetin
|
16 Mayıs 2022, Pazartesi - 19:40
Murat Köse: Mansur Yavaş 3 suç işledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB)  Mayıs Ayı Meclis Toplantısı ilk oturumunda yaşananlara ilişkin Ak Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Başkan Mansur Yavaş'a suçlamalarda bulundu.

"Kanuna ve yönetmeliğe aykırı bir uygulama yapmıştır"

Köse, "Ankara Büyükşehir Belediyesine verdiğimiz, soru önergelerini, okutmamış ve müzakere edilmesine izin vermemiştir. Mansur Yavaş. 5393 sayılı belediye kanunun Meclis’in bilgi edinme ve denetim yolları başlığı altında, 26. madde de, bu konu açık bir şekilde gösteriliyor. Meclis üyeleri, Meclis başkanlığına önerge vererek, belediye işleri ile ilgili konularda, soru sorabilir diyor. Belediye bir, çalışma, yönetme dediğinde de, görüşmeler ve yönetim başlığı altında, 11. madde de, siyasi parti gruplarına üye sayısı en çok olandan başlamak suretiyle, üyelere, söz isteme sırasına göre söz verilir diye orada açıkça yazıyor. Mansur Yavaş, bu hareketiyle açıkça kanuna ve yönetmeliğe aykırı bir uygulama yapmıştır. Ve iki tane suç işlemiştir. Birincisi, verdiğimiz soru önergeyi okutmamıştır. İkincisi, soru önergesi ile ilgili müzakere yapmamıza fırsat vermemiştir. Bu kadar kanunda ve yönetmelikte açık olan iki tane konu." dedi.

Yavaş'ın tavırlarıyla tek adam diktasını ispat ettiğini ifade eden Köse,  Ankara Büyükşehir Belediyesi tarihine, kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.

Köse, Yavaş'ı mahkemeye vereceklerini aktardı.

"Antidemokratik uygulamadır"

Meclis gündemindeki bir madde üzerinde müzakere yapılmasına izin verilmeyerek Yavaş'ın suç işlediğini ifade eden Köse şunları söyledi,

 Belediye Meclis çalışma yönetmeliği, 11. maddesinde, görüşmelerin yeterli olduğu, Meclisin kabul edildiği taktirde, başka üyeye söz verilmez diye hüküm vardır. Bahseder bir de, biz eleştirdiğimiz  zaman. Ben 10 sene belediye başkanlığı yaptım, sen daha yeni başladın. Bana öyle söylüyordu. Yönetmelikten, yönergeden haberi yok desem belki masum diyebilirim. Kesinlikle haberi var ve o gün özellikle, burayı, bu Meclis’i germek için bunu yaptı. Mansur Yavaş, mayıs ayı Meclis toplantısında, bu olayla beraber ikinci sabotesiyle beraber 3. suçu işlemiştir. Mansur Yavaş’ın bu kanun ve yönetmelikte açıkça yazan konularla ilgili yanlış uygulaması, herkesin kabul edeceği şekilde, antidemokratik uygulamadır. 

Köse, Yavaş'ı tüm Meclis üyelerinden ve kamudan özür dilemesi gerektiğine vurgu yaptı

http://www.ankaramasasi.com/haber/1503936/murat-kose-mansur-yavas-3-suc-isledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.