Melih Gökçek: Bülent Arınç'ın başında olduğu hükümet kurulacaktı

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, Gezi olaylarının amacının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirmek olduğunu söyledi. Gökçek dikkat çeken bir iddiada bulunurken "Cumhurbaşkanı istifa ettirilecek, hükümet düşürülecek ve aynı siyasal parti içerisinden Bülent Arınç'ın başında olduğu yeni bir hükümet kurulacaktı." dedi.
Ankara Masası
|
28 Haziran 2022, Salı - 21:57
Melih Gökçek: Bülent Arınç'ın başında olduğu hükümet kurulacaktı

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek oldu.

Gökçek, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın 'kral çıplak deme zamanı' açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Kendi çıplaklığına baksın"

Bülent Arınç'ın açıklamalarının karşılık bulmadığını belirten Gökçek "Ben bir tweet attım. Dedim ki, Sayın Bülent Arınç böyle böyle diyor. Hadi bakalım siz böyle ne düşünüyorsunuz? 800 Bin kişi girdi tweete, 5 bin civarında yorum var. 1 tane mi iyi yorum olmaz. Hani neymiş kral çıplak . Kendi çıplaklığına baksın. 5 bin kişinin 5 binide sana çıplak diyorsa önce sen kendine bakman lazım. Bu kadar basit. 5 bin yorumun içerisinde 1 tane kalkıp Bülent bey sen haklısın demedi." ifadelerini kullandı.

" Neyin mesajını aldın sen ya"

Gökçek, Gezi olaylarına ilişkin ise dikkat çeken açıklamalarda bulunurken şunları söyledi;

"Bu gezi olaylarında başladığında cumhurbaşkanımız  Fas - Tunus ziyaretine gitmişti. Oraya gittiğinden dolayı Türkiye'de de Cumhurbaşkanımız yanımızda yok başbakan vekili Arınç. Arınç ve bütün bakanların tamamı o tarihte Tayyip beye ses çıkarmayın diyordu.  Arınç'ı hatırlarsanız 'mesaj alınmıştır' diyor. Neyin mesajını aldın sen ya. 

" Erdoğan'ı devirme olayıdır"

Ben de o dönem Cumhurbaşkanı'na bu tamamen dış güçlerin Recep Tayyip Erdoğan'ı devirme olayıdır dedim. Bu olaya karşı çıkmanın tek yolu, halkın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu ispat etmektir. O dönemde Cumhuriyet tarihinin en büyük karşılamasını yaptık. 100 binlerce insan caddeye döküldü.

 Karşıladıktan sonra bakanlar kurulu toplantısı oldu. Bakanlar kurulu toplantısında Bülent Arınç "söyleyin şu Melih Gökçek'e de sussun. Konuşuyor konuşuyor duruyor" dedi. Cumhurbaşkanımız dedi ki bir tane konuşan kişi var bırakın da oda konuşsun ve ben konuşmaya devam ettim.

"Bülent Arınç vasıtasıyla yeni bir hükümet kurulacaktı"

Eğer muvaffak olsalardı, milletin desteğinin yanında olmadığını görselerdi. Cumhurbaşkanı istifa ettirilecek, hükümet düşürülecek ve aynı siyasal parti içerisinden yeni bir hareketin başında Bülent Arınç vasıtasıyla yeniden bir hükümet kurulacaktı."

Gökçek, Bülent Arınç'ın kendisini bu olaylardan dolayı sevmediğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1610253/melih-gokcek-bulent-arincin-basinda-oldugu-hukumet-kurulacakti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.