Mehmet Ali Kulat: HDP, parti kapatılırsa DEVA şemsiyesi altında seçime girecek

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, HDP yönecilerinin partinin kapatılması durumunda DEVA Partisi çatısında altında seçime girme ihtimali üzerinde durduklarını öne sürdü.
Ankara Masası
|
26 Temmuz 2022, Salı - 13:42
Mehmet Ali Kulat: HDP, parti kapatılırsa DEVA şemsiyesi altında seçime girecek

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kulat'ın bir iddiası ise oldukça dikkat çekti.

Kulat, HDP'nin kapatılması durumunda parti yöneticilerinin DEVA Partisi çatısı altında seçime girmeyi değerlendirdiğini öne sürerek "HDP'nin kapatılması durumunda, HDP'lilerin türevi diyebileceğimiz partiler var şu anda. En az iki tane parti kenarda duruyor. Ama HDP'li yöneticilerin tercihinin yeni bir adım olarak DEVA şemsiyesi altında seçime girme ihtimali, yüksek sesle konuşuluyor" dedi.

"2 partinin toplamından daha fazla bir seçmeni yakalarlar"

Böyle bir durumun siyasette dengelerin değiştireceğini altını çizen Kulat, sözlerine şöyle devam etti;

Türkiye siyasetinde çok değişik sonuçları oluşabilir bunların. Ve rakam çok farklı bir yere doğru evirilebilir. Böyle bir durumda ortaya çıkan sonuç eğer, doğru kanalize ederlerse, atıyorum HDP'nin oyu 10'sa, DEVA'nın da oyu 3 ise, 10+ 3 olmaz. Üstüne bir 3 puan daha gelir. Muhafazakar Kürt seçmenden de eğer öyle bir durum olursa , DEVA'nın etkin bir siyasetçi tipi oluşturduğu bir heyecan gelirse, bir sinerji oluşursa, 2 partinin toplamından daha fazla bir seçmeni yakalarlar. 

"Bir sinerji oluşabilir"

Şunun için söylüyorum bunu, geçmişte elimizde örnekler var . Yıllar önce siyasetin içerisinde olanlar bilir. Refah Partisi, Milliyetçi Çalışma Partisi ve Islahatçı Demokrasi Partisi bir araya gelip , bir ittifak kurmuşlardı. O kurmuş oldukları ittifakın, oy oranı bunların toplam oy oranından fazla çıkmıştı. Aynı şeyden bahsediyoruz bir sinerji oluşabilir. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/1674134/mehmet-ali-kulat-hdp-parti-kapatilirsa-deva-semsiyesi-altinda-secime-girecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.