Kral 3. Charles için sade ve modern bir taç giyme töreni planlanıyor

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in hayatını kaybetmesinin ardından tahtın yeni sahibi olan Kral 3. Charles’ın taç giyme töreniyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkıyor.
Ersin Küçükbarak
|
10 Eylül 2022, Cumartesi - 10:33
Kral 3. Charles için sade ve modern bir taç giyme töreni planlanıyor


İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in hayatını kaybetmesinin ardından tahta oturan Kral 3. Charles'ın taç giyme töreninin “Altın Küre Operasyonu” kod adıyla  planlandığı ortaya çıktı. 

İngiltere tarihinin en uzun süre tahtta kalan ismi olan 2. Elizabeth 1953 yılında tahta çıktığında görkemli bir taç giyme töreni düzenlenmişti. 

Kral 3. Charles için düzenlenecek törenin ise daha sade olması bekleniyor. 

Modern ve kültürel çeşitliliği yansıtan bir tören

Tören muhtemelen Westminster Abbey'da ilkbahar aylarında düzenlenecek. 1953'teki geleneklere bağlı taç giyme töreninden farklı olarak Kral Charles'ın taç giyeceği törenin modern Britanya'nın kültürel ve dini çeşitliliğini yansıtabileceği belirtiliyor.

Kral Charles ucuz ve sade bir tören istiyor

Kraliçe 2. Elizabeth'in taç giyme töreni bugünün parasıyla 46 milyon sterline mal olmuştu ancak İngiliz basını, Kral Charles'ın daha ucuz ve sade bir tören istediğini yazdı. Haberlere göre,  73 yaşındaki Kral Charles'ın ve 75 yaşındaki eşi Camilla'nın yaşı nedeniyle tören kısa tutulacak ve davetli sayısı da 2000'le sınırlanacak.



http://www.ankaramasasi.com/haber/1767654/kral-3-charles-icin-sade-ve-modern-bir-tac-giyme-toreni-planlaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.