Gaziemir Belediye Başkanına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten hapis istemi

İzmir, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten 5 yıl hapsi istendi.
Onur Çetinkaya
|
22 Eylül 2022, Perşembe - 15:19
Gaziemir Belediye Başkanına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten hapis istemi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Ocak 2021'de Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya ait olduğu iddia edilen sosyal medya hesaplarından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içerikli paylaşımların yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Ardından Arda'ya dava açıldı.

Yargılanmasına devam edildi 

İzmir 34. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Halil Arda katılmazken, mahkeme salonunda taraf avukatları hazır bulundu.

5 yıla kadar hapis istemi

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu söyleyerek, sanık Halil Arda’nın sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı paylaşımlar ile “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkın bir kesimini alenen aşağılama”, “dini değerleri alenen aşağılama” ve “suçu ve suçluyu övme” suçlarından beraatine karar verilmesini istedi.

Savcı, Arda’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sosyal paylaşım sitesinde yazdığı savunduğu hakaret içerikli ifadeleri de okuyarak sanığın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıl 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Siyasi yasak talebi

Savcı, sanık Halil Arda’nın Türk Ceza Kanunun 53. Maddesi gereğince; bir kamu görevinin üstlenmesinden, seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmesinden ve seçme ile seçilme ehliyetinden yoksun bırakılmasını da talep etti.
Hakim, sanık Arda’nın esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1796167/gaziemir-belediye-baskanina-cumhurbaskani-erdogana-hakaretten-hapis-istemi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.