Sedat Bozkurt'tan AK Parti-HDP görüşmesine ilişkin dikkat çeken değerlendirmeler

Gazeteci Sedat Bozkurt, AK Parti ile HDP arasında yapılan anayasa görüşmesinin, yeni bir sürecin başlangıcı olamayacağını söyledi. Bozkurt, HDP'nin seçmenini AK Parti konusunda ikna edemeyeceğinin altını çizerek "Seçmeni ikna edemediniz bir hareketi yukarıda ittifak modeline dönüştüremezsiniz. Selahattin Demirtaş’ın içeride yatıyor olmasının kökeninde ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ cümlesi yatıyor. Oradan geri dönmek demek, HDP’nin intihar etmesi demektir." dedi.
Ankara Masası
|
08 Kasım 2022, Salı - 15:27
Sedat Bozkurt'tan AK Parti-HDP görüşmesine ilişkin dikkat çeken değerlendirmeler

Gazeteci Sedat Bozkurt, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu. Bozkurt, anayasa değişiklik teklifi için AK Parti heyetinin HDP ile görüşmesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Seçim süreci yaklaştıkça bu tür çıkışlarla karşılaşacağını ifade eden Bozkurt, bunların muhafazakar Kürt seçmene yönelik hamleler olduğunu aktardı.

" HDP’nin intihar etmesi demektir"

HDP'yle AK Parti'nin bir araya gelme ihtimalinin olmadığını belirten Bozkurt " En bilinçli taban kitlesi HDP’de bunun altını çizelim. HDP içindeki Kürt seçmeni etkileyebilecek Abdullah Öcalan, Selahattin Demirtaş üzerinden söylüyorum. Bugün ikisini serbest bıraksanız, meydan meydan dolaşıp Erdoğan adına oy talep etseler, HDP’li seçmenin yüzde 10’unu Erdoğan konusunda ikna edemezler. Artık taban böyle bir taban artık bunu bildikleri için ikisi de bu potaya girmez. Çünkü Abdullah Öcalan yerel seçimlerde sınandı, başarılı olmadığı görüldü. Selahattin Demirtaş zaten bu sınava tabi olmaz. Başka bir siyaset güdüyor çünkü. Özellikle Selahattin Demirtaş, HDP’yi Abdullah Öcalan ve PKK çizgisinden uzaklaştırıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, AK Parti’den caymış, AK Parti’ye, Erdoğan’a bir daha oy vermek niyetinde olmayan bir Kürt seçmen kenarda duruyor. Bunları da kolay kolay ikna edemezsiniz. Seçmeni ikna edemediniz bir hareketi yukarıda ittifak modeline dönüştüremezsiniz. Selahattin Demirtaş’ın içeride yatıyor olmasının kökeninde ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ cümlesi yatıyor. Oradan geri dönmek demek, HDP’nin intihar etmesi demektir." dedi.

Sedat Bozkurt, görüşmenin yeni bir sürecin başlangıcı olup olmayacağı sorusuna ise "Yeni bir süreç başlamaz" yanıtını verdi. 

"Akşener masayı bozmaz"

'İYİ Parti altılı masadan kalkacak' iddialarına ilişkin de konuşan Bozkurt "Bu saatten sonra kimse bu masadan kalkmaz. Bu saatten sonra masadan kalkmak politik intihardır. Meral Akşener’in bu noktada olduğunu düşünmüyorum. Bu çok açıkta söyledi. Kendi kişisel tavrını ortaya koyarak da söyledi. Kişisel olarak çok da hoş olmayan iddialara muhatap oldu. O nedenle Meral Akşener, politik meseleden farklı olarak, bunu namus meselesi haline dönüştürdüğünü kendisini söyledi. Buradan döneceğine ben ihtimal vermem.  Buradan dönmez, masayı bozmaz. Masada mutabakatla bir Cumhurbaşkanı adayı belirlerler." ifadelerini kullandı.

"Masanın arkasında durmadığı aday kazanamaz

Bozkurt, altılı masada öncelikle kriterlerin belirlenip adayın ona göre ortaya çıkacağını vurguladı. Bozkurt, "Altılı masadan kazanacak mutlak bir aday çıkacak. Aday kim olursa olsun, masa arkasında durmadığı sürece aday seçimi kazanamaz. Şuandaki görüntü, aday kim olursa olsun kazanacak." dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1918330/sedat-bozkurttan-ak-parti-hdp-gorusmesine-iliskin-dikkat-ceken-degerlendirmeler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.