Murat Köse'den Mansur Yavaş'a: "Neden rol yaptınız?"

ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, mecliste alınan suya indirim kararının uygulanmamasına rağmen, ABB yönetiminin mağdur rolü oynayarak sosyal yardımları kestiğini söyledi. Köse "Bu yalanı neden söylediniz? Neden indirimleri yapmadığınız halde -mış gibi yardımları kestiniz? Neden masum ihtiyaç sahiplerini siyasete alet ettiniz? Neden böyle kötü bir yola tevessül ettiniz?" sorularını yöneltti.
Büşra Bayrak
|
21 Kasım 2022, Pazartesi - 21:26
Murat Köse'den Mansur Yavaş'a: "Neden rol yaptınız?"

Mamak Belediye Başkanı ve ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi toplantısında ABB Başkanı Mansur Yavaş'a su indiriminin ardından sosyal yardımları ertelemesine ilişkin eleştiriler yöneltti.

Köse, ASKİ bütçesine yaklaşık olarak 2.7 milyarlık arsa satışından gelir beklendiğini ayrıca kuruma devlet tarafından bütçenin yüzde 92'sini karşılayacak şekilde yardım yapılacağını söyledi. 

Bu kaynak ASKİ Bütçesinin yüzde 95'ine denk geldiğini ifade eden Köse, 'engelleniyoruz' söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını aktardı.

Belediye meclisinde indirim kararı alınmasına rağmen bunun uygulanmadığını aktaran Köse, buna rağmen sosyal yardımların kesildiğinin altını çizerek " Suda indirim kararını uygulamamasına rağmen gelir azaldı yalanı ile mağdur rolü oynamaya çalıştı" dedi.

" Neden masum ihtiyaç sahiplerini siyasete alet ettiniz? "

Köse şunları söyledi:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi neden su indirimi kararını aldı? Bunun üzerine Mansur Yavaş neden yardımları kestiğini söyledi? Ben burada konuyu tam açıklığıyla anlatmak istiyorum. ABB Meclisinde Eylül ayında bir önerge vererek  su ücretleriyle ilgili halkımıza fahiş faturalar gelmesi şikayetleri üzerine fahiş artışın önüne geçmek amacıyla yaptığımız hesaba göre yüzde 50 indirim teklif ettik mecliste onayladık. Mansur Yavaş kararı veto etti, biz kararımızda ısrar ettik ve karar kesinleşti. Sayın Mansur Yavaş’ta kararı mahkemeye verdi. İndirim kararı kesinleşmesine rağmen Sayın Yavaş indirimi uygulamadı. Hatta bindirdi. Nasıl oldu bu iş? Eylül ayında bu iken bizim hep bunu konuştuk. Ekim ayında ÜFE geldi, Kasım ayında TÜFE geldi sürekli arttı yani. Biz indirdik millet indirdi sanıyor ama öyle değil. Sayın Yavaş sosyal yardım alanlara SMS gönderdi ve AK Parti Meclis üyeleri suda indirim kararı aldı dedi. Bu durumda ASKİ kendi giderlerini karşılayamıyor ABB ASKİ’ye destek veriyor. Dolayısıyla ABB’nin bütçesi buna yetmiyor bizde yardımları yatırımları kesiyoruz dedi. Gıda yardımını, ısınma yardımını ve çiftçilerle olan yardımları tam olarak kesti . Hiç lafı eğip bükmeye gerek yok. Suda indirim kararını uygulamamasına rağmen gelir azaldı yalanı ile mağdur rolü oynamaya çalıştı. İşte rol bu, rol tam da bu. Ben burada Mansur Yavaş’a sormak istiyorum. Bu yalanı neden söylediniz? Neden indirimleri yapmadığınız halde -mış gibi yardımları kestiniz? Neden masum ihtiyaç sahiplerini siyasete alet ettiniz? Neden böyle kötü bir yola tevessül ettiniz? Tüm Ankara bunu öğrenmek istiyor."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1946931/murat-koseden-mansur-yavasa-neden-rol-yaptiniz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.