ABD’den Türkiye’ye “Endişe duyuyoruz” açıklaması

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Gregory W. Meeks ve üye Michael McCaul, “IŞİD, asker toplamaya ve kendisini yeniden inşa etmeye çalışıp terörist saldırılarına devam ederken, Türkiye'nin Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) yönelik son saldırılarının IŞİD'e karşı kritik çabaları tehlikeye atmasından derin endişe duyuyoruz" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
04 Aralık 2022, Pazar - 12:53
ABD’den Türkiye’ye “Endişe duyuyoruz” açıklaması


ABD’den Türkiye’ye Suriye’deki operasyonlar ile ilgili “endişe duyuyoruz” mesajı geldi.

Temsilciler Meclisi, Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Gregory W. Meeks ve üye Michael McCaul, “IŞİD, asker toplamaya ve kendisini yeniden inşa etmeye çalışıp terörist saldırılarına devam ederken, Türkiye'nin Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) yönelik son saldırılarının IŞİD'e karşı kritik çabaları tehlikeye atmasından derin endişe duyuyoruz" dedi.

Meeks ve McCaul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'IŞİD’le mücadeleyi ve sivillerin yaşamını tehlikeye atacak her türlü eylemden kaçınılması' çağrısında bulundu.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

"Endişe duyuyoruz"

“İstanbul’da ay başında sivillerin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan bombalı saldırının ardından Türkiye, meşru ulusal güvenlik endişelerine sahip. Ancak IŞİD, asker toplamaya ve kendisini yeniden inşa etmeye çalışıp terörist saldırılarına devam ederken, Türkiye'nin Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) yönelik son saldırılarının IŞİD'e karşı kritik çabaları tehlikeye atmasından derin endişe duyuyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, IŞİD'e karşı küresel koalisyonun, bu hain terörist grubun kalıcı yenilgisini sağlama kabiliyeti baltalayacak veya Suriye'deki sivillerin yaşamlarını ve geçim kaynaklarını riske atacak her türlü eylemden kaçınmaya çağırıyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1985140/abdden-turkiyeye-endise-duyuyoruz-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.