Mustafa Destici'nin babası Ali İhsan Destici defnedildi

Dün akşam saatlerinde kalp krizi geçirerek 89 yaşında vefat eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin babası Ali İhsan Destici, Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.
Ankara Masası
|
01 Şubat 2023, Çarşamba - 16:21
Mustafa Destici'nin babası Ali İhsan Destici defnedildi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin babası Ali İhsan Destici, geçirdiği kalp rahatsızlığı sebebiyle kaldırıldığı Eskişehir Şehir Hastanesi'nde kısa süre doktor tedavisi uygulandıktan sonra alındığı yoğun bakım ünitesinde dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

89 yaşında hayatını kaybeden Ali İhsan Destici için bugün Eskişehir'in Günyüzü ilçesine bağlı Gecek Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  TBMM AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, milletvekilleri, kurum müdürleri, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

"Müsterihiyim"

Mustafa Destici babasının cenaze töreninde "Biz bugün bir hüzün bir acı yaşıyoruz, babamızı aynı zamanda hocamızı kaybettik. Müsterihiyim 50 yıldır babamı tanıyorum, bu köyümüzde de ilçemizde de şehrimizde de çok sayıda tanıyan var. Şahitlik ederiz ki babamızın yanlış içinde olduğunu hiç görmedik. Bizim için en büyük kazanç bu. İkincisi babam tam istikamet üzeri, emrolduğu gibi bir hayat yaşadı, onun için müsterihiyim. Üçüncüsü de dün hastalık çekmeden, hiçbir cefa çekmeden Kuranı’nı okuyup ikindi namazını kılıp, daha sonra uzanıp eceliyle rahmetli oldu. Onun için müsterihiyim. Biz ondan razıydık, o da bizden razı olsun" şeklinde konuştu.

Kılınan cenaze namazının ardından Ali İhsan Destici defnedildi.

Ali İhsan Destici kimdir?

Uzun yıllar ifa ettiği imamlık görevi ve kendisi gibi çok sayıda hafız yetiştirmesi, Fatih Medresesi Müderrislerinden Kurra Hafız Osman Efendinin de torunu olması sebebiyle Ali İhsan Destici, memleketi Eskişehir'in Günyüzü ilçesi halkı tarafından tanınan ve sevilen bir isim. Ali İhsan Destici'nin, Özgül Fahriye hanımefendi ile evliliğinden, aralarında Mustafa Destici'nin de olduğu 9 çocuğu bulunuyor.

Mustafa Destici, babası hakkında  "ilk öğretmenim, ilk hocam, ilk ustam, ilk kahramanım" ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2065410/mustafa-desticinin-babasi-ali-ihsan-destici-defnedildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.