Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun geldiğimiz bu noktada Demokrat Parti olarak biz aday olmasını istiyoruz” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
24 Şubat 2023, Cuma - 17:58
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

Gültekin Uysal katıldığı bir yayında soruları yanıtlarken, süreci, krizi ve riskleri yönetecek sadece bir iktidar değişimi değil aynı zamanda Cumhuriyetin temel referanslarını merkeze alarak kurumları, kuvvetler ayrılığını, değer yargılarını oluşturacak bir siyasi akla ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bunun liderliğini yapacak olanın da siyasi partiler ve onların genel başkanları olduğunun altını çizen Uysal, bu yüzden Cumhurbaşkanı adayının altılı masadan çıkması gerektiğini uzun süredir dile getirdiğini belirtti.

Gültekin Uysal, “Bu noktada elbette Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun geldiğimiz bu noktada Demokrat Parti olarak biz aday olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Uysal şunları söyledi:

"Krizi yönetecek bir siyasi akla ihtiyaç var"

"Biz bu süreci, bu riski, bu krizi yönetecek aynı zamanda bir iktidar değişimi değil beraberinde bir kurucu akılla yeniden bu büyük Cumhuriyetin temel referanslarını merkeze alarak kurumları, kuvvetler ayrılığını, değer yargılarını oluşturacak bir siyasi akla, programa ihtiyaç var."

"Aday masadan çıkmalı"

" Bunun da siyasi liderliğini yapacak olan siyasi partilerdir, genel başkanlardır. Öncelikle masadan çıkmasını çok kategorik olarak çok uzun süredir ifade ediyorum."

" Demokrat Parti olarak Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istiyoruz"

" Bu noktada elbette Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun geldiğimiz bu noktada Demokrat Parti olarak biz aday olmasını istiyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071343/demokrat-parti-genel-baskani-gultekin-uysal-cumhurbaskani-adayini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.