Milletvekili seçimlerinde Millet İttifakındaki 5 parti ortak listeyle seçime gidecek

Millet İttifakı’nda İyi Parti dışındaki 5 parti 14 Mayıs'ta milletvekili seçimlerine ortak listeyle girmeyi kararlaştırdı.
Ersin Küçükbarak
|
06 Nisan 2023, Perşembe - 11:05
Milletvekili seçimlerinde Millet İttifakındaki 5 parti ortak listeyle seçime gidecek

14 Mayıs seçimleri için geri sayım sürüyor.

Milletvekili aday listeleri 9 Nisan Pazar günü Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilecek. 19 Nisan'da ise milletvekili kesin aday listeleri ilan edilecek.

Süreç daralırken ittifaklarda da ortak liste arayışları hızlandı.

5 partiden ortak liste kararı

Ankara Masası Millet İttifakı’nda bu uzlaşma arayışlarının olumlu sonuçlandığı bilgisine ulaştı. Buna göre, Demokrat Parti, Gelecek, Deva ve Saadet partisi, Cumhuriyet Halk partisi listelerinden seçime girecek.

Partilerin uzlaşmaya varmasının ardından 5 parti ortak listeyi isimlendirmek için çalışmalara başladı. İyi Parti ise kendi logo ve amblemiyle seçimlere katılacak.

Temayül yoklamaları devam ediyor

Millet İttifakı ortağı partilerde aday belirleme süreci ise hızla devam ediyor. Partiler eski ve yeni isimleri kadrosuna katarken, bazı isimlere de teklifler götürüldüğü gelen bilgiler arasında.

Aday listelerinin temayül yoklamalarının ardından önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

CHP 8 Nisan'da toplanacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 8 Nisan Cumartesi günü saat 19.00'da toplanacak.

Toplantının ana gündeminin  seçim stratejileri ve aday listeleri olacağı aktarıldı.

Cumhur İttifakı'nda ortak liste kararı yok

Cumhur İttifakı’nda ise halen arayışların sürdüğü ancak ortak liste konusunda henüz bir karara varılamadığı belirtiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077643/milletvekili-secimlerinde-millet-ittifakindaki-5-parti-ortak-listeyle-secime-gidecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.