Ali Babacan, AK Parti seçmenini Millet İttifakı'na davet etti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda AK Parti seçmenine seslenerek "Hiçbir şey düzelmeyecek. Şu anda kötü gördüğünüz her şeye inanın daha kötüye gidecek. Çok daha güzel günler sözünü vaat edeni seçin. Öfkeyi değil. Sevgiyi seçin. Tek aklı değil. Ortak aklı seçin. Korkuyu değil, umudu seçin. Sizi hem zengin hem güçlü hem güvenli hem de huzurlu bir Türkiye vaat eden Millet İttifakı'nı seçin" dedi.
Ankara Masası
|
12 Mayıs 2023, Cuma - 13:35
Ali Babacan, AK Parti seçmenini Millet İttifakı'na davet etti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçimlere kısa bir süre kala sosyal medya hesabından dikkat çeken bir video yayımlandı.

Kurucusu olduğu, eski partisi AK Parti seçmenine seslenen Babacan, Millet İttifakı'na oy vermeye davet etti.

Ali Babacan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“AK Partili kardeşlerim, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün özellikle sizlere seslenmek istedim. AK Parti'nin kuruluşundan beri tanıdığınız bir kardeşiniz olarak bu çok önemli seçimin arifesinde beni bir kez daha dinlemenizi rica ediyorum. Hepimiz görüyoruz. Bu iktidarı destekleyen, torpille haksız kazançla, adrese teslim ihalelerle, kolay paralarla zenginleşmiş bir kesim var Türkiye'de. Bunları toplasanız bir avuç insan. Geri kalan AK Parti'liler namuslu, çalışkan, güzel insanlar. Ben bunu iyi biliyorum. Bu kardeşlerimizin bir kısmı bugünlerde büyük bir ikilem yaşıyor.

Bir yanda uzun yıllardır destekledikleri, onlara vaktiyle güzel günler yaşatmış, özgürleştirmiş bir iktidar dönemi var öbür tarafta savunduğu değerlerden, ilkelerden vazgeçmiş, bir kısım zengini daha da zengin ederken halkın büyük bir kısmını fakirleştirmiş, liyakatsiz insanların öbeklendiği bir iktidar dönemi var. Geçmişteki Erdoğan'ın hatırına bugünkü Erdoğan'a bir kez daha oy versem mi vermesem mi diye kararsız kalan çok insan var. Görüyorum, gittiğim her ilde şahit oluyorum.”

"Gençlere bir gençlik borcumuz var"

“Beni en iyi siz bilirsiniz? Emanete hıyanet etmediği mi asla etmeyeceğimi en iyi siz bilirsiniz. Ben bildiğiniz Ali. Harama bulaşmayan sizin hakkınızı gözü gibi koruyan. O yıllarda ekibimizle beraber çok çalıştık, dosdoğru çalıştık. Kişi başı milli gelirimizi 3 kattan fazla artırdık. Çoğunuz maaşlarınız da huzur içinde geçiniyorsunuz, araba aldınız, belki ev aldınız. Memur kardeşlerim, emekli ikramiyesini beklemeden uygun imkanlarla aldı hem de. Enflasyon tek haneye düştü. Yıllarca da tek hanede devam etti. Başka ülkelerle olan ilişkilerde sizlerin hakkını yedirmedim. Başınızı bir kez dahi öne eğdirme dedim. Hepsini biliyorsunuz. Pek çoğunuz bizzat o günleri yaşadı. Gençler zaten eski videolarda izledikleri Türkiye'yle yaşadıkları Türkiye arasındaki farkı herkesten daha iyi görüyor. En çok da onlar için üzülüyorum. Gençlerin hayatlarından çalınan yılların farkındayım. Onların mutsuz olduğunu görmek, inanın beni kahrediyor. Evet, gençlere bir gençlik borcumuz var. Biz yıllarca Türkiye'yi özgür, demokratik kimsenin ayrımcılığa uğramadığı zengin bir ülke yapmak için çok çalıştık. Çok da önemli eşikler açtık. Ama sonra başka şeyler oldu.”

"Benim kurucusu olduğum parti değil artık alakası yok"

“Çok iyi biliyorsunuz, ben sadece ceketim ile çalışmaya başladığım odamdan çalışma mekanından yine ceketimi aldım çıktım. Tek bir haksızlığa da yolsuzluğa da bulaşmadığımı en iyi siz gördünüz? Bakın. Ama ben artık orada değilim. Kurucusu olduğum gençliğimin en verimli yıllarını verdiğim partimden ayrıldım. Neden diye hiç düşündünüz mü? Çünkü orası benim genç yaşımda kurucusu olduğum parti değil artık alakası yok. Erdoğan, Keçiören'deki o mütevazı evde oturan kişi mi? Yolsuzluklar aldı başını gitti görüyorsunuz, haksızlık, adaletsizlik her yerde biliyorsunuz. Bunu elini vicdanına koyan her AK Parti seçmeni görüyor aslında. Ancak gözünüzün gördüğünü size unutturmak için iktidar bütün imkanlarını basın gücünü para gücünü alabildiğince kullanıyor. Hem de öyle büyük imkanlarla propaganda yapıyorlar ki. Açıkça yalan söyleyerek montajlanmış görüntüler eşliğinde iftiralar atarak kafanızı karıştırmak istiyorlar. Çarpıtılmış konuşmaları, video kesitlerini WhatsApp gruplarından, sosyal medyadan, hatta meydanlarda dev ekranlardan yayıyorlar. Hiç utanmadan teröristlerin videoları kesip yapıştırarak gerçek olmayan görüntüleri miting alanlarında millete izletiyorlar ya. Bizim vergilerimizle maaşa bağladıkları troller bütün gün bu yalanları tekrar ediyorlar. Hayret ediyorum sabah akşam kutsal dinimizi siyasetlerine alet edenler, nasıl oluyor da hiç Allah'tan korkmadan böyle açıkça iftira atıp yalan konuşuyorlar. Onların adına ben utanıyorum ya? Arkadaşlar. Bizim siyaset anlayışımızda yalan olmaz, iftira olmaz olamaz. Siyaset yapmak için insanlıktan çıkılmaz."

" Sizler beni duyun"

"Değerli kardeşlerim. Biliyorum bu mesajın birçok AK Parti seçmenine ulaşmayacak. Çünkü onlar geçim derdiyle gün boyu çalışıp didinen günün sonunda yorgun argın evine varan vatandaşlarımız. Duydukları haberlerin doğruluğunu, yanlışlarını araştıracak halleri bile olmuyor. Biz de zaten onlara sesimizi çok zor duyuruyoruz. Ama bir de gerçek bilgiye ulaşma imkanı olan. Gelen haberleri karşılaştıran kardeşlerimiz var. Taksicisinden kuaförüne tornacısından bakkalına doktorundan, avukatına, kadın erkek, Türkiye'nin bel kemiği, milyonlarca insan. Sizler beni duyun. İçiniz rahat değil biliyorum. Siz de gece yatınca önümüzdeki 5 yıl bu kafayla bu ekonominin nasıl gider diye düşünüyorsunuz? Pazartesi günü yine işlerinize gideceksiniz. Yine kontak anahtarını çevirecek. Yine kepenkleri açacaksınız. Allah'ın bildiğini, birbirimizden saklamanın lüzumu yok. Hepiniz farkındasınız?" Bugünkü iktidar ülkeyi yönetme kabiliyetini yitirdi. Bugün artık ekip çalışmasına inanmayan, kimseyi dinlemeyen günü kurtarmaya çalışan merkez bankasının rezervlerini boşaltıp o koca kurumu borca sokan bir yönetim var. Erdoğan, artık herkes öfkesine hakim olamıyor. Yanında onu sakinleştirecek güçte bir kimse de kalmadı.”

"Çok farklı bir tablo çizmeye çalışıyorlar"

“Gerçek durum ne kadar kötü onu bile göremiyoruz, şeffaflık yok verirler, gizleniyor veya makyajlarına da açıklanıyor. Rakamlarla oynuyorlar. Gözümüzün gördüğünden çok farklı bir tablo çizmeye çalışıyorlar. Herkesin gördüğü yüksek enflasyonu daha düşükmüş gibi göstermeye çalışıyorlar. Hiçbir seçimde yapılmayan popülizm bu seçimde yapılıyor. Kendisi bana bebe can diyor ama o eski günlerin başarılarının yakınından bile geçemiyor. Hatırlayın. Bundan önceki her seçimde grafikler gösterirdi. Ekonomide şöyle yükseldik diye. Bu seçim elinde hiçbir grafik yok. Dün savunduklarını bugün kötülüyor. Seçimi kaybetme korkusuyla her geçen gün hırçınlaşıyor. İnsanları gerçek olmayan tehditlerle korkutuyor. Teröristlerle berabersiniz diye iftira atıyor. Kazandıklarımızı kaybedersiniz diye tehdit ediyor. Yok gazı petrolü kapatacaklar yok İHA'larla, SİHA'larla durduracaklar. Her türlü iftira var her türlü.”

" Ben bildiğiniz Ali'yim"

“Sevgili kardeşlerim unutmayın ki bu seçimde tekrar Erdoğan'ı desteklerseniz, kendisinin gelmiş olduğu bugünkü durumunu onayladığınız ve bunun devamını istediğiniz anlamına gelecek. Hiçbir şey düzelmeyecek. Şu anda kötü gördüğünüz her şeye inanın daha kötüye gidecek. Çok daha güzel günler sözünü vaat edeni seçin. Öfkeyi değil. Sevgiyi seçin. Tek aklı değil. Ortak aklı seçin. Korkuyu değil, umudu seçin. Sizi hem zengin hem güçlü hem güvenli hem de huzurlu bir Türkiye vaat eden Millet İttifakı'nı seçin. Ellerindeki imkanları kaybetmemek, kurdukları rant düzenini bozmamak için sizin temiz inançlarınızı, güveninizi ısrar edenlerle artık beraber olmayın, onlara itibar etmeyin. Bizler yarının Türkiye'sinde sizin sesiniz olmak için yola çıktık. Pazartesi inşallah yepyeni bir Türkiye'ye uyanacağız. Bu yeni Türkiye'de devletin ve ekonominin ehil ellerde idare edilmesi için bize güç verin. Unutmayın. Ben bildiğiniz Ali'yim. Yıllarca hazinenin başında durup tek kuruş harama haksızlığa bulaşmayan sizin hakkınızı gözü gibi koruyan Ali. Size söz veriyorum, tıpkı geçmişte olduğu gibi yine emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız. Tıpkı 21 yıl önceki gibi. Gelin bir kere daha yine beraberce yine sizlerle el ele hak için adalet için sandıkta sessiz devrimi gerçekleştirelim. Hepinize hayırlı, bereketli işler, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081922/ali-babacan-ak-parti-secmenini-millet-ittifakina-davet-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.