Umut Akdoğan kimdir?

14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Ankara 3.Bölge Milletvekili olan Umut Akdoğan kimdir? 28. Dönem CHP Ankara milletvekili seçilen Umut Akdoğan nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
15 Mayıs 2023, Pazartesi - 17:52
Umut Akdoğan kimdir?

Umut Akdoğan, 1986 yılında Ankara Yenimahalle'de dünyaya geldi. Akdoğan, kariyerine  Ankara Barosu’na kayıtlı olan kurucusu olduğu Academia Hukuk bürosunda Avukatlık yaparak sürdürmektedir.

Siyasi kariyeri

Umut Akdoğan, siyasi kariyerine henüz 13 yaşında düzenlenen bir mitingde broşür dağıtarak adım atmıştır. Daha sonra Akdoğan, 2002 Türkiye seçimleri öncesinde Yenimahalle  bir seçim bürosunda çalışmalarda bulundu ve 2008'de Türkiye'de ilk siyasal gönüllülük projesi olan "Genç Ankara Gönüllüleri" kurucuları arasında yer almıştır. Akdoğan, 2009 seçimlerinde başkanlığını yürüttüğü organizasyon ile seçimde büyük rol almıştır.

Umut Akdoğan, ayrıca CHP; Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği,  Gençlik Kolları Genel Saymanlığı,  Gençlik Kolları Genel Sekreterliği ve   Gençlik Kolları Seçim Ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde yer aldı. Akdoğan, 2011 yılında CHP Tüzük komisyonunda görev aldı ve bir yıl sonra 2012'de  CHP 34. olağan kurultayında partinin en üst karar organı olan parti meclisine seçilmiştir.

Umut Akdoğan, 2018 Türkiye seçimlerinde  Ankara 3. bölgeden Milletvekili Adayı oldu ve bir yıl sonrasında 2019 Türkiye yerel seçimlerinde  Genel Başkanın görevlendirmesi ile “Ankara İl Seçim Koordinasyon Kurulu” üyeliğine seçildi. Akdoğan, 25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde düzenlenen CHP 37. Olağan Kurultayında CHP Parti Meclisi Üyeliğine seçildi ve ayrıca Ulusal yayın yapan özel bir televizyon kanalında “Genç Umutlar” adlı tartışma programını hazırlayarak sundu.

Umut Akdoğan, 14 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenen Türkiye Genel seçimlerinde  Cumhuriyet Halk Partisi Ankara 3.Bölge Milletvekili olarak seçilmiş ve meclise girmiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082300/umut-akdogan-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.