Hindistan'da iki tren çarpıştı: 171 ölü

Hindistan basını, Hindistan’ın Orissa eyaletinde iki trenin çarpışmasından mütevellit meydana gelen tren kazasında can kaybı sayısının 171'e ulaştığını duyurdu.
Mevlüt Peker
|
03 Haziran 2023, Cumartesi - 00:46
Hindistan'da iki tren çarpıştı: 171 ölü

Hindistan’da bulunan Bahanaga İstasyonu'nda iki tren çarpıştı. Kazada 171 kişi yaşamını yitirirken, 350 kişi de yaralandı. İlk belirlemelere göre 50 olan can kaybının 171’e yükselmesi, sayının daha da yükselmesinden endişe edilmesine neden oldu.

Hindistan'ın Odisha eyaletindeki Balasore kentinde bulunan Bahanaga İstasyonu'nda bir tren, karşı yönden gelen bir yük treniyle kafa kafaya çarpıştı. Kazada 171 kişi hayatını kaybederken 350 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Enkaz altında hâlâ yolcuların bulunduğu belirtiliyor.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Hindistan'da her yıl demiryollarında yüzlerce kaza meydana geliyor. Bu kazaların çoğunun insan hatası, teknik arızalar ve yetersiz ekipmanlardan kaynaklandığı biliniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084633/hindistanda-iki-tren-carpisti-171-olu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.