Pakistan’da sel alarmı: 100 bin kişi tahliye edildi

Pakistan’ın Sutlej Nehri’nde su seviyesi yükseldi, sel felaketi riski sebebiyle alarm verildi. Nehrin yakınında bulunan yerleşim yerlerinden 100 bin kişi tahliye edildi.
Mevlüt Peker
|
28 Ağustos 2023, Pazartesi - 00:37
Pakistan’da sel alarmı: 100 bin kişi tahliye edildi

Pakistan'ın Pencap eyaletinde yoğun yağışlar, Sutlej Nehri'nin sularını yükseltti. Sel tehlikesine karşı önlem almak amacıyla harekete geçen yetkililer, nehrin yakınındaki köylerin ve yerleşim bölgelerinin tamamen boşaltılmasını sağlamak üzere tedbir aldı. Yaklaşık 100 bin kişi tahliye edilirken büyükbaş hayvanlar da teknelere yüklenerek kurtarıldı. Sutlej Nehri'nin taşması sonucu eyalette birçok köy sular altında kaldı ve binlerce dönüm arazi sular altında kaldı. Sel nedeniyle Sahiwal bölgesinde 107 köy etkilendi ve yaklaşık 36 bin hayvan kurtarıldı. Mahsur kalan insanların kurtarılması için 40 tekne kullanıldı ve 11 yardım kampı kuruldu.

NDMA (Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı), nehir akıntılarının Ganda Singh Wala Barajı'nda güçlendiğini ve Kasur, Okara, Bahawalnagar, Pakpattan ve Vehari bölgelerine ulaşabileceğini açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096425/pakistanda-sel-alarmi-100-bin-kisi-tahliye-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.