İİT’den Guterres’e destek!

İİT (İslam İşbirliği Teşkilatı) İsrail'in ahlaksızca saldırdığı BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i destekledi, İsrail’i ise kınadı.
Mevlüt Peker
|
26 Ekim 2023, Perşembe - 00:04
İİT’den Guterres’e destek!

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Güvenlik Konseyi'ndeki ifadelerine karşı sergilediği tavrı sert bir dille eleştirdi.

İİT'in internet sitesinde paylaşılan yazılı bildiride, İsrail'in Guterres'e yönelik yaklaşımı "ahlaki olmayan ve hukuki standartlara aykırı" olarak nitelendirildi. Açıklamada, "İslam İşbirliği Teşkilatı olarak, İsrail'in BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e karşı takındığı bu tutumu şiddetle kınıyoruz. Bu durumu, İsrail'in BM'ye ve Genel Sekreterine karşı siyasi baskı aracı olarak kullandığına inanıyoruz." ifadelerine yer verildi.

İİT, Guterres'in BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmanın uluslararası hukuka ve BM'nin prensiplerine uygun olduğunu belirtti. Teşkilat, Guterres ve BM'nin İsrail'in Filistin'e yönelik eylemlerine karşı gösterdiği çabaları takdirle karşıladığını vurguladı.

BM Genel Sekreteri'nin açıklamaları

    BM Genel Sekreteri Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Hamas'ın İsrail'e yönelik eylemlerini kınadı. Ancak, "Filistinlilerin yarım asırdan uzun süredir devam eden işgal altında yaşadığına" dikkat çekti. Guterres, İsrail'in Filistinlilere yönelik uygulamalarının "savaşın bile bir ahlakı olduğunu" unutmamaları gerektiğini belirtti.

    Bu açıklamaların ardından İsrail'in BM Temsilcisi, Guterres'in görevden ayrılmasını talep etti. Ayrıca İsrail Dışişleri Bakanı, Guterres ile planlanan görüşmeyi iptal ettiğini duyurdu.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2106755/iitden-guterrese-destek
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.