BM: İsrail 1 ay daha saldırırsa 3 ülke zarar görecek

BM’den (Birleşmiş Milletler) yapılan açıklamada, İsrail'in saldırılarını üçüncü aya tamamlaması halinde Mısır, Ürdün ve Lübnan'da 230.000 kişinin yoksullaşacağını ve 10,3 milyar dolar gelir kaybına uğrayacaklarını bildirdi.
Mevlüt Peker
|
15 Aralık 2023, Cuma - 20:10
BM: İsrail 1 ay daha saldırırsa 3 ülke zarar görecek


Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının devam etmesi halinde, bölge ülkelerinde ciddi sosyoekonomik sorunlara yol açacağı konusunda uyarıda bulundu. BM Kalkınma Programı (UNDP) ve BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) tarafından yapılan ortak bir değerlendirme, bu saldırıların Mısır, Lübnan ve Ürdün'ün ekonomilerine olası etkilerini analiz etti.

UNDP'nin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze saldırılarının üçüncü ayını tamamlaması durumunda, Mısır, Lübnan ve Ürdün'de yaklaşık 230 bin kişinin yoksullaşacağı ve bu ülkelerin toplamda yaklaşık 10,3 milyar dolarlık bir gelir kaybına uğrayacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca, Gazze'deki 2,2 milyon insanın yaşamını tehlikeye atan insani yardım sisteminin çöküşün eşiğinde olduğu vurgulandı.

BM'nin açıklamasında, Gazze'ye yönelik saldırıların komşu ülkeleri ciddi bir sosyoekonomik gerilemeyle karşı karşıya bıraktığına dikkat çekildi. Ayrıca, Mısır, Ürdün ve Lübnan'da insani kalkınmanın saldırılar nedeniyle en az 2 ila 3 yıl geriye gidebileceği uyarısı yapıldı.

BM, Gazze'de "derhal insani ateşkes" sağlanmasının önemini vurguladı ve saldırıların coğrafi kapsamının genişlemesi durumunda etkilerinin katlanarak artabileceği konusunda uyardı. Bu açıklamalar, Gazze'deki durumun sadece Filistin için değil, bölge ülkeleri için de ciddi sonuçlar doğurabileceğini gösteriyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2114790/bm-israil-1-ay-daha-saldirirsa-3-ulke-zarar-gorecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.