1 milyon kişi erken emekli olacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik sisteminde önemli bir değişiklikten bahsetti. Bağ-Kur prim eşitlemesi için yapılan çalışmalar sonucunda, 1 milyon kişinin erken emekli olacağı müjdesini verdi.
Afife Kaya
|
17 Mart 2024, Pazar - 09:21
1 milyon kişi erken emekli olacak!

Emeklilik sisteminde önemli bir değişiklik haberi geldi! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 milyon kişinin erken emekli olacağını duyurdu. Bağ-Kur prim eşitlemesi için yapılan çalışmalar sonucunda bu düzenlemenin gerçekleşeceğini belirten Bakan Işıkhan, detayları paylaştı.

Erkekler 60, kadınlar 58 olacak

A Haber'den gelen bilgilere göre, reform kapsamında etkilenecek Bağ-Kur'lu erkeklerin 60, kadınların ise 58 yaşında emekli olabileceği ifade ediliyor. Özellikle 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanların dikkatle takip ettiği bu düzenleme, umutları arttırıyor.

Bağ-Kur'dan SSK'ya geçenlere müjde!

Düzenleme, Bağ-Kur'dan SSK'ya geçiş sürecindeki kişilere de müjde getiriyor. 3,5 yıl içinde SSK'ya geçenlerin 7200 gün prim tamamladığında emeklilik hakkı kazanacağı belirtiliyor.

Kimler yararlanabilecek?

Küçük esnaf ve az personel çalıştıran işletmelerin yanı sıra bakkal, kasap, berber, kuaför gibi sektörlerde faaliyet gösterenlerin de bu düzenlemeden yararlanması bekleniyor.

Bakan Işıkhan: Çalışmalar devam ediyor

Bakan Vedat Işıkhan, yapılan açıklamada çalışmaların devam ettiğini ve bu değişikliklerin orta vadede hayata geçirileceğini vurguladı. Işıkhan, "Talimatlarımızı aldık. Esnafın prim gün sayısının düşürülmesine yönelik çalışmalarımız sürüyor." şeklinde konuştu. Bu düzenlemeyle, birçok kişinin emeklilik hayali gerçek olacak gibi görünüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2129535/1-milyon-kisi-erken-emekli-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.