CHP'nin içinde 'başarılı olunmasını istemeyenler var' iddiasına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin elindeki 11 büyükşehir belediyesini koruyacağını ve bu sayının artacağına inandığını belirtti. Kılıçdaroğlu ayrıca Bursa, Balıkesir, Manisa gibi büyükşehirlerin de kazanılacağını söyledi.
Afife Kaya
|
21 Mart 2024, Perşembe - 13:00
CHP'nin içinde 'başarılı olunmasını istemeyenler var' iddiasına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'nin elindeki 11 büyükşehir belediyesini koruyacağını ve bu sayının artacağına inandığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, "Ek olarak Bursa, Balıkesir, Manisa gibi büyükşehirleri de kazanacağımızı düşünüyorum" dedi.

2019'da CHP Genel Başkanlığı'nı Özgür Özel'e devreden Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Partisinin oy oranının artacağına olan inancını dile getiren Kılıçdaroğlu, CHP'nin elindeki 11 büyükşehir belediyesini koruyacağını ve bu sayının artacağına inandığını söyledi.

Bursa, Balıkesir, Manisa'yı da alacağız

DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu, "Mevcut 11 büyükşehir belediyesine ek olarak Bursa, Balıkesir, Manisa gibi büyükşehirleri de kazanacağımızı düşünüyorum. İlçe belediyesi sayılarının artacağını düşünüyorum. İstanbul'da belediye meclisinde çoğunluğu sağlamamız gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına bakılırsa bu sağlanabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Parti içi tartışmalar hakkında ise değerlendirme yapmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Günlük siyasal tartışmaların içerisine girmiyorum. 'CHP'nin başarısız olmasını istiyor' denilmesi için akıl tutulması lazım. Yok öyle bir şey yok. Tam tersine belediyeleri artıracağımızı düşünüyorum. Bütün adaylarımızı destekliyorum" ifadelerini kullandı.

"Hem CHP'yi hem siyaseti yakından takip ediyorum"

Ankara'da bir ofiste çalışmalarını sürdüren eski CHP lideri, hem parti içi hem de genel siyasetteki gelişmeleri yakından takip ettiğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, "Bu ofisi CHP içerisinde bir hareket başlatmak için kurdu" iddialarına karşılık, "Hikmet Çetin de Murat Karayalçın'ın da ofisi var. Benimle görüşmek isteyenleri evde ağırlamam mümkün değil. Kahvede mi görüşelim?" diyerek, ofisinde siyasi ve sivil kesimlerden birçok insanla buluştuğunu belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2130159/chpnin-icinde-basarili-olunmasini-istemeyenler-var-iddiasina-kilicdaroglundan-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.