Murat Köse'den Melih Gökçek ile Mustafa Tuna'ya teşekkür

Ankara Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Mansur Yavaş'ın Ankara'ya katkı sağlamadığını ifade ederken, eski başkanlar Melih Gökçek ve Mustafa Tuna'ya teşekkür etti.
Büşra Bayrak
|
23 Kasım 2020, Pazartesi - 18:47
Murat Köse'den Melih Gökçek ile Mustafa Tuna'ya teşekkür

Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Kasım Ayı 15. Birleşimi’nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a 2019 ve 2020 yıllarında harcanan 10 milyarlık bütçenin nereye gittiğini sordu.

"Bunların hepsini önceki belediye başkanlarına borçluyuz"

Ortada bir beceriksizliğin olduğunu iddia eden Köse, konuşmasının devamında Ankara'nın eski Büyükşehir Belediye Başkanları Melih Gökçek ve Mustafa Tuna’ya teşekkür etti.

Başkan Yavaş’ın Ankara’ya hiçbir değer katmadığını aktaran Köse, konuşmasında şunları kaydetti: 

“Ben bundan önceki dönemde belediye başkanlığı yapmış Sayın Melih Gökçek’e, Sayın Mustafa Tuna’ya teşekkür etmek istiyorum sağ olsunlar. Ondan öncede görev yapan belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum sağ olsunlar, var olsunlar. Bu güzel Ankara bir başkente yakışır şehir planlarına sahipse her gün o kadar araç  trafiğe çıktığı halde  akıcı bir trafiğe sahipse, alternatif yolları varsa kocaman kocaman bulvarları varsa , Avrupa’dan daha da güzel alışveriş mekanları varsa, bozkırdan yeşile bir şehre dönüşmüşse bunların hepsini önceki belediye başkanlarına borçluyuz ben tekrar hepsine şükranlarımı sunuyorum. Ankara’da hangi eser var diyorsa hepsi bu arkadaşlarımızın bu başkanlarımızın eseridir."

Köse’nin açıklamalarına Meclis'te bulunan bazı üyeler de alkışlayarak destek verdi. 

“2 yılda sizin ne eser bıraktığınızı merak ediyoruz”

Yavaş'ın Ankara'ya 2 yıldır bir eser bırakmadığını söyleyen Köse "Elbette şehirler gelişir büyür. Aslında bir organizma gibidir şehirler sürekli titizlikle ilgi isterler büyüdükleri içinde yeni ihtiyaçları olur şehirlerin bunları burada teker teker anlatacak değilim ancak siz artık bu tavrınızdan lütfen vazgeçin Sayın Başkan geçmiş dönemin olumsuz vurgusu size hiçbir şey kazandırmaz seçim de bitti. Siz kendiniz ne yaptıysanız onları söyleyin bu şehre. Biz Ankara’ya başkente yakışır 2 yılda sizin ne eser bıraktığınızı merak ediyoruz. Bunun bir hesabını verin lütfen. Sayın Başkan artı bir hiçbir değer katmadınız başkente bunu sırf muhalefet olsun diye söylemiyorum. Bu gerçeği söylüyorum ki sadece  farkına varırsınız ve Ankara  geriye  gitmekten kurtulur." diye konuştu.

"Resmen Mansur Yavaş’ı paspas ettin"

Öte yandan Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda Murat Köse’nin Mansur Yavaş'ı duman ettiğini ifade etti.

Gökçek, şu paylaşımlarda bulundu;


http://www.ankaramasasi.com/haber/383520/murat-koseden-melih-gokcek-ile-mustafa-tunaya-tesekkur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.