Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'sözde cumhurbaşkanı' tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı'na 'sözde' demek Türk milletine, demokrasi kültürüne, milli egemenlik ilkelerine hakarettir, hıyanettir, hürmetsizliktir." ifadesini kullandı.
IHA-20210111AW212731
|
11 Ocak 2021, Pazartesi - 14:18
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'sözde cumhurbaşkanı' tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Bahçeli, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından CHP adayı etrafında şekillenen ve sokak tartışmalarıyla temellenen tehlikeli söylemlerin, 3 Kasım 2020 ABD başkan seçiminden sonra tetiklenen kavga ve kutuplaşma ortamıyla amaç-araç itibarıyla farklı görülmemesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin sokakta kurulmadığını, sokak sokak eylem yapan görevli ajanlara rehin bırakılmayacağını vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

"ABD’nin seçilmiş Başkanı'na ve seçim sonuçlarına saygı duyan ama Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı'na sözde diyen CHP Genel Başkanı'nın hukuka ve milli iradeye savaş açması kendisini bekleyen makus sondan da asla kurtaramayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı'na sözde demek öz itibarıyla Türk milletine, demokrasi kültürüne, milli egemenlik ilkelerine hakarettir, hıyanettir, hürmetsizliktir. Zalimlerin ve Türkiye düşmanlarının yeminli sözcüsü olan Kılıçdaroğlu, FETÖ'ye, PKK'ya, MLKP'ye, DHKP-C'ye tutunmaktan, bu hain örgütlerle yol yürümekten derhal vazgeçmeli, teröristlerle bağını kesmelidir. Yoksa suç ve terör örgütleriyle irtibat ve iltisakının vebali kendisinin siyasi sonunu süratle hazırlayacak, milletimiz bu namertliği affetmeyecektir. İYİ Parti Başkanı'nın da heyecanla rezervini yaptığı terörist Demirtaş ile kahvaltı programını meçhul bir tarihe erteleyip masa edebiyatına son vermesi eve dönüş yolunda kendisini bihakkın rahatlatacaktır. Ne idüğü belirsiz iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek için masa kurulsun diyen bu şahıs bilmelidir ki, çift taraflı davranan ve ikiyüzlü olan bizatihi kendisidir. Bilinmelidir ki Türkiye bölücülükle hesaplaşmadan, terörün kökünü kazımadan istiklal haklarını, istikbal haysiyetini güvenceye alamayacaktır. Çok şükür şafak sökmüş, bölücü terörün sonu görünmüştür."

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/510160/bahceliden-kilicdarogluna-sozde-cumhurbaskani-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.