Sinan Burhan'dan Mansur Yavaş'a amiraller sorusu

ABB Meclisinde Ak Parti Meclis üyesi Sinan Burhan, Mansur Yavaş'a 104 amiralin bildirisiyle ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağını sordu.
Ankara Masası
|
08 Nisan 2021, Perşembe - 20:02
Sinan Burhan'dan Mansur Yavaş'a amiraller sorusu

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Nisan Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi’nde söz alan Ak Parti Altındağ Belediye Meclis üyesi Sinan Burhan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a dikkat çeken bir soru yöneltti.

Burhan, Türkiye'de gündem olan darbe imalı 104 amiralin bildirisiyle ilgili bir açıklama yapmayan Mansur Yavaş'a "Darbe arayışı huzura mı hizmet ediyor? Darbe en büyük kaos değil midir? Darbe bu ülkenin toplumsal düzenini, devletin birliğini bütününü bozmak değil midir? Sayın Başkanım bu konuyla ilgili bir açıklamanız olacak mı?" diye sordu.

" Milletin dışındaki arayışlar doğru değildir"

Mansur Yavaş'a Boğaziçi Üniversitesi açıklamasını hatırlatan Sinan Burhan şunları söyledi;

104 amiral bir bildiri yayınladı gece yarısı. Siyasete ayar vermeye kalktı. Henüz 15 Temmuz’un acısı dahi silinmeden yüreğimizde böyle bir muhtıra, bir darbe girişimi ya da darbeye bir zemin hazırlandı. Bu ülke darbelerden çok çekti. 27 Mayıs’ta bir başbakanımız, bakanlarımız idam edildi. 12 Eylül’de bir sağdan bir soldan anlayışıyla çok büyük acılar yaşandı. Mamak, Ulucanlar cezaevinde işkenceler oldu. Dolayısıyla bu ülkede darbe her zaman için toplumsal dokuyu bozmuştur. En sonda da 15 Temmuz’da 251 şehit verdik. Bu millet darbelere karşı bir arada olmayı başarmıştır. Sayın Başkanım gönül isterdi ki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu konuyla ilgili iki satırlık bir açıklama yapın. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Sayın Melih Bulu ile ilgili olarak huzuru sağlayalım, sukuneti sağlayalım, barışı sağlayalım diye mektup yazdınız. Eyvallah, yazabilirsiniz. Peki darbe arayışı huzura mı hizmet ediyor? Darbe en büyük kaos değil midir? Darbe bu ülkenin toplumsal düzenini, devletin birliğini bütününü bozmak değil midir? Sayın Başkanım bu konuyla ilgili bir açıklamanız olacak mı?

Sayın Başkanım belki danışman arkadaşlar, belki çalışmış olduğunuz ajans, “bu konuda açıklama yapmayın, PR değerinizi düşürmeyin, oy kaybı olur” gibi birtakım yaklaşımları oluyorsa bu doğru bir şey değil. Manşet milletle yapılır. Milletin dışındaki arayışlar doğru değildir. Bu konuyla ilgili kanaatinizi merak ediyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/699964/sinan-burhandan-mansur-yavasa-amiraller-sorusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.