Yıldırım Kaya'dan MEB'e tepki

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Diyanet-Sen'in çocuk dergisinde idam ve kafa kesme görsellerinin yer almasına tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
13 Haziran 2021, Pazar - 11:49
Yıldırım Kaya'dan MEB'e tepki

Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen'in çıkarmaya başladığı çocuk dergisinde "idam, kafa kesme" sahnelerinin resmedildiği görsellere Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya tepki gösterdi.

Kaya, körpe beyinlerin zehirlendiğini belirterek "Hatırlarsınız EBA TV'de çocuklarımıza idam animasyonu izletilmişti. Şimdi de #DİyanetSen çocuk dergisinde kafa kesme, idam, savaş, ayağından zincirle prangalanmış çocuk görselleriyle körpe beyinler zehirliyor." diye yazdı.

İşte dergiden o bölüm

Dergide, 12. yüzyılda Türkistan’da yetişen yerçekimi ve terazilerle ilgili çalışmalar yapan fizik, astronomi ve matematik alimi Abdurrahman El-Hazini’nin hayatının anlatığı bölümde savaş ve idam sahneleri resmediliyor.Görselde bir yerde “darağacı” varken bir başka yerde “kılıçla kafa kesiliyor.” Bu bölümde şu anlatım yer alıyor:

“Gözleri sürekli hüzünlü, bir yandan da zekâ dolu bakan bir çocuktu Abdurrahman. Henüz dokuz yaşında olsa da sanki çok fazla şey yaşamış, görmüş geçirmiş bir hali vardı. Anne ve babasını hiç tanımamıştı.

Bu coğrafyanın acı bir gerçeği olan, bitmek bilmeyen savaşlar, istilalar, taht mücadeleleri onu daha küçücük bir bebekken ailesinden koparmış; köle tacirlerinin eline düşmüş ve gözünü, bu Türk yurdunun barış dolu olan şehri Merv’de açmıştı.

Kim bilir annesi ve babası ne şartlarda, nerede, hangi kılıcın gölgesinde bebeklerini kaybetmişler; belki de daha da kötüsü artık hayatta değillerdi. Küçük Abdurrahman sürekli bu yaşadıklarını düşünüyor, aile özlemi yüreğinde hep bir sızı olarak duruyordu.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/833096/yildirim-kayadan-mebe-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.